“İstanbul e-ticarette dünyanın başkenti olacak”

“İstanbul e-ticarette dünyanın başkenti olacak”

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, global e-ticaret etkinliği WORLD ECOMMERCE FORUM'un hedeflerini değerlendirdi.

İSTANBUL, (DHA)- WORLDEF Başkanı Ömer Nart, global e-ticaret etkinliği WORLD ECOMMERCE FORUM'un hedeflerini değerlendirdi. İstanbul'daki beş büyük etkinlik mekanını eş zamanlı olarak 1 hafta boyunca kullanacaklarını vurgulayan Nart, "En büyük e-ticaret etkinliğine ev sahipliği yapacak İstanbul, e-ticaretin dünya başkenti olacak" dedi.

E-ticaret, dijital çağda yükselişini sürdürürken, genel ticaret içinde önemli bir güç haline geldi. Tüketicilerin alışveriş yapma şeklini yeniden şekillendiren e-ticaret, perakende sektöründe değişime yol açtı. Uluslararası e-ticaret platformu WORLDEF, düzenlediği e-ticaret etkinlikleri ve eğitimlerini sürdürüyor. WORLDEF Başkanı Ömer Nart, WORLD ECOMMERCE FORUM özelinde kısa ve orta vadeli hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK E-TİCARET ETKİNLİĞİNE HAZIRLANIYORUZ"

Ömer Nart, WORLDEF'in 2030 vizyonu çerçevesinde dünyanın en büyük e-ticaret etkinliğine hazırlandıklarını söyledi. Global e-ticaret etkinliği WORLD ECOMMERCE FORUM'un bu yıl onuncusunu düzenleyeceklerini hatırlatan Nart, "WORLD ECOMMERCE FORUM global e-ticaret ekosisteminin en prestijli etkinliklerinden biri haline geldi. Bu yıl düzenleyeceğimiz forumda 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Önümüzdeki yıllar WORLD ECOMMERCE FORUM'un sıçrama yılları olacak" diye konuştu.

"1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLAYACAĞIZ"

Ömer Nart, "İstanbul Fuar Merkezi, TÜYAP, İstanbul Kongre Merkezi, Haliç Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezini eş zamanlı 1 hafta boyunca kapatmayı planlıyoruz. Benzeri olmayan bir konseptte düzenleyeceğimiz bu etkinlikte 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağız. İnşallah yerkürenin en büyük etkinliği olacak" ifadesini kullandı.

"Tüm dünyadan devlet liderleri, hükümet temsilcileri, bakanlar, yatırımcılar, girişimciler, STK'lar, üreticiler, tedarikçiler, servis sağlayıcılar ve startup'lar e-ticaret ekseninde WORLD ECOMMERCE FORUM'da buluşacak" diyen Ömer Nart, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en büyük e-ticaret etkinliği olarak planladığımız bu konsept, global e-ticaret ekosistemine odaklanan benzersiz bir etkinlik olarak tüm dünyada ses getirecek. E-ticaret sektöründeki dönüşüm devam ederken, e-ticaretle teması olan sektörler de dönüşüyor. Teknolojik gelişmelere paralel olarak dronla teslimat, komutla online alışveriş, ödeme sistemlerinde sorunsuz çözümler gibi yöntemler e-ticaret deneyimlerini farklılaştırıyor. E-ticaretin küresel etkisi ve dönüştürücü gücü, perakende sektörünün geleceğini de şekillendiriyor. Bu noktada Türkiye'nin küresel e-ticaret ekosistemindeki konumu çok önemli. Türkiye; internet penetrasyonu, üretim kalitesi, tedarik zincirindeki rolü, online tüketici profili ve teknolojik gelişmelere uyumlu nüfusu ile bölgesel e-ticaretin merkezinde bulunuyor. Birçok açıdan e-ticaretin lokomotifi olan İstanbul ise, global e-ticaret yatırımcıları için gözde lokasyonlardan biri haline geldi. WORLD ECOMMERCE FORUM etkinlikleri ile İstanbul'un global e-ticaretteki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Böylece İstanbul e-ticaretin dünya başkenti olacak."

Nart, WORLD ECOMMERCE FORUM ile Türkiye'nin bölgesel e-ticaret merkezi olma vizyonuna katkı sunmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı