Kara Listedekiler Kredi Çekebilir Mi?

Kara Listedekiler Kredi Çekebilir Mi?

Kara listedekiler kredi çekebilir mi? Bankalardan alınan kredilerin geri ödemesini 90 gün içerisinde ödemezseniz hakkınızda yasal süreç başlatılacaktır.

Kara liste dediğimiz durum, banka müşterilerinin yasal takip sürecine girmesi anlamına geliyor. Yani 3 aydır herhangi bir şekilde borcunu ödemeyen ve yasal takip edilen kişiler bankalar tarafından kara listeye alınıyor. Bu insanlar en kötü kredi geçmişine sahip banka müşterileridir. Ayrıca kara listeye alınanların kredi notları çok düşük seviyelerde olacaktır.

Kara Listeye Alındıktan Sonra Haciz Olur Mu?

Yasal takip sistemi devreye alındıktan sonra bankanın müşterileri doğrudan kara listeye alınmakta ve mükerrer kredi başvurularının önüne geçilmektedir. Buradaki esas nokta, yasal takip süreçlerinin sonucudur. Çünkü yasal takip sistemleri sonunda genellikle kişilere karşı bir haciz süreci başlatılmaktadır. Bankaya olan borcun bir şekilde ödenmemesi hacizle sonuçlanacaktır. Ayrıca mahkeme sürecinde banka avukatları tarafından teslim edilen ödeme belgesini imzaladıktan sonra borcunuzu ödemezseniz, hapse girme riskiniz de vardır. Borcunuzu ödeyemiyorsanız, bu belgeleri hiçbir koşulda imzalamayın.

Kara Listedekiler Kredi Alabilir Mi?

Kara listeye alınan banka müşterileri için kredi çekme işlemleri oldukça zordur. Bu kişiler bankaya ipotek veya kefil belirterek kredi alabilirler. Kara listedeki kişiler de aynı yöntemle kredi kullanabilirler. Ancak burada tüm inisiyatif bankanın elindedir ve uygun görmedikçe size kredi vermez. Yani kara listeye alınan kişilerin ipoteği bankaya bildirmesi yeterli olmayabilir.

Konut Kredisi

Kara listedeyken yapılan kredi ve kredi kartı başvurularının onaylanma olasılığı oldukça düşüktür. Ancak, başvurunuzu onaylamanın hala yolları var. Bu yöntemlerden biri de bankaların sunduğu konut kredisi ürünüdür

Kara listedeyken normal kredi başvurusu olarak kredi başvurusunda bulunursanız, sicilinize veya maaşınıza haciz gelmesi nedeniyle kredi başvurunuz onaylanmayacaktır. İpotek edebileceğiniz gayrimenkulünüz varsa banka ile bizzat görüşerek gayrimenkulünüzü ipotek olarak gösteren kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak ipotek edebileceğiniz gayrimenkulünüz olsa bile böyle bir durumda kredi başvurunuzun onaylanmayabileceğini unutmayın çünkü kara listedesiniz ve rekorunuz kırılıyor.

Kefil Gösterin

Kara listedeyken kredi almak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de kefil göstermektir. Yine kredi notu yüksek ve geliri yüksek bir kefil göstererek banka ile bizzat iletişime geçebilir ve kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak bir önceki yöntemde olduğu gibi bu yöntemde de kara listeye alındığınız için başvuru talebinizin reddedilebileceğini unutmamalısınız.

Kara listeden çıkmak için geçen sürenin ardından, düzenli nakit girişleri ve banka kartı alımları sayesinde mevduat hesabı açabilir ve kredi notunuzu yükseltmeye başlayabilirsiniz.

BDDK Kara Listesinden Nasıl Çıkılır?

Kara listeden çıkmak, kredi notunuzu yükseltmek kadar hızlı ve kolay olmayabilir. Öncelikle bu süreçlerde sabırlı olmanız gerekiyor. Kara listeden çıkmak isteyen bir vatandaş öncelikle tüm borçlarını iade etmelidir. Borçlarınızı kapatmak için borç yapılandırma ve borç kapatma kredisi kullanabilirsiniz. Tüm borçları iade ettiğinizde kara listeden kurtulmanız daha mümkün olacaktır.