McDonald’s Türkiye, reklam ve pazarlama alanında 9 ödülün sahibi oldu

McDonald’s Türkiye, reklam ve pazarlama alanında 9 ödülün sahibi oldu

McDonald's Türkiye, Kristal Elma Ödülleri'nde iki ayrı projesiyle toplam sekiz ödüle layık görüldü.

İSTANBUL, (DHA)- McDonald's Türkiye, Kristal Elma Ödülleri'nde iki ayrı projesiyle toplam sekiz ödüle layık görüldü. "Karın Tokluğuna İş Birliği" ve "Ama Değdi" adlı kampanyalarıyla ödül alan marka, Felis Ödülleri'nde de "Hayalimdeki Tarifler" adlı yapay zeka temalı kampanyasıyla ödül kazandı.

McDonald's Türkiye, reklam ve pazarlama dünyasında yaratıcılığı ödüllendiren Reklamcılar Derneği'nin köklü organizasyonu Kristal Elma'da sekiz ödüle birden layık görüldü. Marka, öte yandan Mediacat Dergisi'nin düzenlediği Felis Ödülleri'nde de yapay zekayla üretilen içecek tariflerine dair inovatif kampanyası "Hayalimdeki Tarifler" ile Başarı Ödülü'nün sahibi oldu.

MEDYA, DİJİTAL, INFLUENCER VE SOSYAL MEDYA ALANLARINDA ÖDÜL KAZANDI

McDonald's Türkiye, "Karın Tokluğuna İş Birliği" adlı kampanyası kapsamında eğlenceli bir reklam filmine imza attı. Film, markanın menülerine yönelik olarak açılan özel Twitch hesaplarını ele alıyor. Bu hesaptan menülerin fiyatını duyurmak adına, menü fiyatı kadar Twitch yayıncılarına bağış yapılıyor. Ardından yayıncılar da McDonald's'ın menülerini yiyorlar. Marka, bu reklam filmiyle; medya, dijital, influencer ve sosyal medya gibi birçok alanda Kristal, Gümüş ve Bronz ödüllerin sahibi oldu.

MENÜ PAKETLERİ OTOMOBİLİN HER YERİNDE

McDonald's Türkiye'nin ödül aldığı bir diğer kampanya olan "Ama Değdi" ise; otomobil kullanıcılarının McDonald's'ın araca servis hizmetinden yararlanarak birkaç menü almalarını ve yemelerini konu alıyor. Menüler yendikten sonra paketler otomobil koltuklarının dört bir yanına dağılıyor, ancak McDonald's lezzeti bu dağınıklığa değiyor. Kampanya; Kristal Elma'dan basın ve sektörel kategorilerinde markaya Kristal ve Bronz ödüllerini getirdi.

YAPAY ZEKALI İÇECEK TARİFLERİ

McDonald's Türkiye'nin geçen yaz hayata geçirdiği yapay zekayla içecek tarifleri kampanyası "Hayalimdeki Tarifler" ise pazarlama dünyasının önde gelen yayını MediaCat tarafından verilen Felis Başarı Ödülü'nü markaya kazandırdı.

MCDONALD'S TÜRKİYE'NİN 2023 KRİSTAL ELMA ÖDÜLLERİ

"Karın Tokluğuna İş Birliği" kampanyasının ödülleri şu şekilde sıralandı:

"Medya Kullanımı: Bronz,

Dijital Medya Kullanımı: Gümüş,

Influencer&Ünlü İş Birliği: Bronz,

Platformun Yaratıcı Kullanımı: Gümüş,

Innovation&Data&Technology: Gümüş,

Sosyal Medya Platformu Kullanımı: Kristal".

"Ama Değdi" kampanyasında ise şöyle:

Basın: Kristal,

Sektörel Kategoriler: Bronz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı