OYAK YATIRIM, uzaktan müşteri ediniminde Türkiye ortalamasını ikiye katladı

OYAK YATIRIM, uzaktan müşteri ediniminde Türkiye ortalamasını ikiye katladı

OCR Labs'ın dijital kimlik doğrulama çözümlerini Nisan 2022'den itibaren kullanan OYAK YATIRIM Türkiye ortalamasını ikiye katlayarak, yapılan 10 başvurunun...

İSTANBUL, (DHA) - OCR Labs'ın dijital kimlik doğrulama çözümlerini Nisan 2022'den itibaren kullanan OYAK YATIRIM Türkiye ortalamasını ikiye katlayarak, yapılan 10 başvurunun 9'unu başarıyla tamamladığını duyurdu.

OYAK YATIRIM kimlik doğrulama çözümleri konusunda iş birliği yaptığı OCR Labs sayesinde hesap açmak isteyen herkesi Pratik Hesap mobil uygulaması üzerinden şubeye gitmeden veya herhangi fiziksel bir etkileşime girmeden karşılayabiliyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) açıkladığı verilere göre, hesap açmak için uzaktan yapılan başvuruların ortalama yüzde 45'i başarılı olurken, OYAK YATIRIM'da bu oran yüzde 90'ın üzerine çıkıyor.

'OCR LABS ÇÖZÜMLERİ SAYESİNDE ŞUBEDEN HESAP AÇMAK TARİH OLDU"

OYAK YATIRIM Genel Müdürü Erkan Ünal, elde ettikleri kimlik doğrulama başarısına ilişkin yaptığı açıklamada, "OYAK YATIRIM olarak teknolojiyi etkin kullanarak müşterilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. Dijital kimlik doğrulama alanında lider şirketlerden OCR Labs'ın çözümleri sayesinde OYAK YATIRIM hesabı açmak isteyen kullanıcılarımızı şubeye çağırmadan ve pek çok belgeyi imzalatmadan Pratik Hesap mobil uygulaması üzerinden doğrulayabiliyoruz. Ayrıca kısa süren bir görüşmeyle tüm kontrolleri yapıp müşterilerimize üstün bir deneyim sunabiliyoruz. Bu yolla alternatif dağıtım kanallarımızdaki yükü azaltırken hata oranını da neredeyse sıfıra indirebiliyoruz" dedi.

'TÜKETİCİ DİJİTALLEŞME İSTİYOR"

OCR Labs Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Russ Cohn ise "Dünya artık dijitalleşiyor, tüketiciler de şirketlerden dijitalleşmelerini ve işlemlerini dijital kanallar üzerinden en kolay şekilde yapabilmelerini sağlamalarını istiyor. Geliştirdiğimiz dijital kimlik doğrulama çözümleri sayesinde kullanıcılar şubeye gitmeden işlemlerini halledebiliyor, kurumlar da potansiyel müşterilerin kimlik doğrulama süreçlerini yüzde 100'e yakın bir doğruluk oranıyla tamamlayabiliyor. Çözümlerimizi Türkiye'deki şirketlere sunmamızda çok önemli rol oynayan OYAK YATIRIM'ın çözümlerimizi kullanarak başvuruları yüzde 90'ın üzerinde olumlu sonuçlandırmasından büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

OYAK YATIRIM Nisan 2022'de dijital kimlik doğrulama şirketi OCR Labs ile iş birliğine giderek, yatırım hesabı açmak isteyenlerin şubeye gitmesine ve sayfalarca sözleşme imzalamasına gerek kalmadan hesap açabilmelerine ve OYAK YATIRIM müşterisi olmalarına imkân sağlamaya başlamıştı. OYAK YATIRIM hesabı, https://hesap.oyakyatirim.com.tr/ linkinden başvuru süreci tamamlanıp, Pratik Hesap uygulaması indirildikten sonra dijital kimlik doğrulama ile hızlı ve kolayca açılabiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı