Siber güvenlik şirketinden çocuklara yönelik eğitim programı

Siber güvenlik şirketinden çocuklara yönelik eğitim programı

Siber güvenlik şirketi Trend Micro, "Çocuklar ve Aileleri için İnternet Güvenliği" girişimi kapsamında 7-10 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz özel...

İSTANBUL, (DHA)- Siber güvenlik şirketi Trend Micro, "Çocuklar ve Aileleri için İnternet Güvenliği" girişimi kapsamında 7-10 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz özel bir eğitim programı hazırladı. Program kapsamında çocukların siber tehditlere karşı daha dirençli hale getirmek amaçlandığı belirtildi.

Trend Micro, Çocuklar ve Aileleri için İnternet Güvenliği - Internet Safety for Kids and Families (ISKF) girişimi kapsamında çocuklar, ebeveynler ve öğretmenler arasında siber farkındalık yaratmak ve çocukları siber tehditlere karşı daha dirençli hale getirmek için ücretsiz özel bir eğitim programı hazırladı. Trend Micro Cyber Academy kapsamında hazırlanan 7-10 yaş arası çocuklara yönelik "İnternet Güvenliği Serisi" programında Siber Güvenlik, Sağlıklı Alışkanlıklar, Kamera Güvenliği, Online Geçirilen Zaman, Nezaket, Güvenlik Ayarları, Yanlış Bilgiler ve Telif Hakkı olmak üzere toplamda 11 eğitim bulunuyor. Programda Türkçe dahil olmak üzere toplamda 19 dilde eğitimlerin yer alıyor.

"PROGRAM SAYESİNDE ÇOCUKLARIMIZ SİBER TEHDİTLER KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLUYORLAR"

Konuyla ilgili olarak Trend Micro Avrasya Bölge Müdürü Hasan Gültekin, "Günlük hayatımız artık öylesine dijital bir hale geldi ki, siber güvenliği çocuklarımızın kullandıkları cihazlara ve internetteki deneyimlerine de yaymamız büyük bir gereklilik oldu. Bu nedenle küresel ISKF girişimini hayata geçirdik. ISKF kapsamında sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve özel sektörden kuruluşlarla iş birliği yaparak mükemmel bir uyum içinde çalışıyoruz. Dijital dünya her geçen gün daha da tehlikeli hale geliyor. Bu nedenle her zaman tetikte olmamız ve 7'den 70'e herkesin bilgi sahibi olması için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu doğrultuda çocukların karşılaşabileceği online riskleri önlemenin ve ele almanın yanı sıra iyi bir dijital vatandaş nasıl olunacağını öğretmek için özel programlar geliştiriyoruz. Bu programlardan biri de çocuklara yönelik birçok eğitimin yer aldığı "Trend Micro Cyber Academy" eğitim programımız. Bu program sayesinde çocuklarımız ve ebeveynler online dünyada karşı karşıya kalabilecekleri siber tehditler ve bunlardan nasıl kaçınabilecekleri konusunda bilgi sahibi oluyorlar" dedi.

ISKF GİRİŞİMİ 19 ÜLKEDE AKTİF OLARAK YÜRÜTÜLÜYOR

2008 yılında hayata geçirilen ISKF'nin hızla büyüyerek 19 ülkeye yayıldığını ifade eden Gültekin, "Yüz yüze etkinliklerden online eğitimlere kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren ISKF; çocuklar, ebeveynler ve öğretmenler için siber güvenlik alanında önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor. ISKF kapsamında oluşturulan Cyber Academy'de, genç dijital vatandaşlara etkileşimli videolar ve anlatımlarla dijital dünyada nasıl güvenli kalacaklarını öğretiyoruz. Program kapsamında 2024 yılının sonuna kadar yaklaşık 10 bin çocuğa ve ailesine ulaşmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı