Siemens, Türkiye’de yeni operasyon merkezi kurdu

Siemens, Türkiye’de yeni operasyon merkezi kurdu

Siemens Digital Industries Software, ortaklarının ve müşterilerinin başarısını artırmak ve dijital dönüşüm gücünü üretim gücüne katmak üzere...

İSTANBUL, (DHA) - Siemens Digital Industries Software, ortaklarının ve müşterilerinin başarısını artırmak ve dijital dönüşüm gücünü üretim gücüne katmak üzere Siemens Türkiye'yi kurduğunu duyurdu.

Yeni tüzel kişilik, Siemens'in 166 yıllık yüksek üretim gücü ve iş birliği tecrübesine dayanarak dijital dönüşüm yetkinliğini geniş bir kitleye sunacak.

TÜRKİYE SON DERECE YENİLİKÇİ BİR PAZAR

Siemens Digital Industries Türkiye CEO'su Sergey Martynov, "Avrupa'daki en yüksek start-up girişim sayısına sahip ülkelerden birisi olan Türkiye, yüksek büyüme hızına sahip, son derece yenilikçi ve teknolojik olarak gelişmiş bir pazardır" dedi ve "Deneyimli ekibimiz, yerel bilgi ve becerimiz, Siemens uzmanlığı ve ölçeği ile birleşen müşteri ilişkilerimizle, Siemens Xcelerator yazılım ve hizmet portföyünün tüm gücünü kullanarak, uzun süredir var olan önemli müşterilerimize olan bağlılığımızı güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda yeni müşterilerin dijital dönüşüm yolculuklarını hızlandırmalarını da kolaylaştıracağız" diye ekledi.

TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ İLE STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ

Siemens, 2018 yılında, Türkiye'nin havacılık sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, imalatı, entegrasyonu, modernizasyonu ve satış sonrası hizmetleri konusunda teknoloji merkezi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile 60 milyon dolar değerinde 10 yıllık stratejik bir iş birliğine hak kazandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS) Başkanı ve CEO'su Temel Kotil, "Siemens ile uzun süredir devam eden iş birliğimiz, Siemens endüstriyel yazılımlar portföyünden geniş bir çözüm yelpazesini uygulamamızı sağladı: ürünlerimizin dijital ikizini oluşturabileceğiz ve bu ürünlere mühendislik simülasyonları uygulayabileceğiz" dedi.

Temel Kotil sözlerine, "Siemens'in endüstride sağladığı altyapı birikimi sayesinde özgün ürünlerimizin tasarımı ve üretimi için heyecan verici fırsatlar görüyoruz. Siemens Digital Industries Software ile yapılan anlaşma, mevcut TUSAS projelerinin hızlı bir şekilde uygulanmasını sağlayacak ve ürün verilerini güvenli ve sağlam bir şekilde koruyacak" diyerek devam etti ve "Ortaklığımız, projelerimizin piyasaya sürülme süresini kısaltmayı amaçlamaktadır. Bu sayede, şirketimiz ürünlerimizi müşterilerimize daha kısa sürede teslim edecektir. Aynı projede çalışan farklı gruplar aynı veriler üzerinde çalışabilecekler. Böylece tasarım ve üretim faaliyetleri senkronize edilecek ve üretim hataları azaltılabilecektir" diye ekledi.

Togg COO'su Sergio Rocha, "Küresel mobilite markamız Togg'un iş ortaklarından Siemens Digital Industries Software'in Türkiye organizasyonunun kurularak markamıza fiziksel olarak da yakınlaşması, iş birliğimizi güçlendirecek, açık ve erişilebilir bir mobilite ekosistemi oluştururken rekabet gücümüzü artırmamıza yardımcı olacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı