“Şikayetçi müşteriler, e-ticareti geliştirir"

“Şikayetçi müşteriler, e-ticareti geliştirir"

Uluslararası E-Ticaret Platformu (WORLDEF) Başkanı Ömer Nart, Ticaret Bakanlığı'na çeşitli kanallardan ulaşan tüketici şikayetlerinde ilk sırada internet...

İSTANBUL, (DHA) - Uluslararası E-Ticaret Platformu (WORLDEF) Başkanı Ömer Nart, Ticaret Bakanlığı'na çeşitli kanallardan ulaşan tüketici şikayetlerinde ilk sırada internet alışverişlerinin yani e-ticaretin olduğunu söyleyerek "E-ticaretteki şikayetler, ekosistemin gelişmesi için bir fırsattır. Şikayetçi müşteriler, e-ticareti geliştirir. Bu sebeple ekosistemdeki oyuncular, şikayetleri dikkate alarak tüm operasyonlarını buna göre geliştirmek zorundadır" dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın tüketici şikayetlerine yönelik açıkladığı verileri değerlendiren WORLDEF Başkanı Ömer Nart, "E-ticaret ile bağlantılı şikayetlerin adedi 35 bin 20 oldu. Tüketici şikayetlerinde ikinci sırada, 28 bin 576 başvuru ile "ayıplı mal ve hizmetler" yer alıyor. Bu veriler, ekosistemin gelişmesi için bir fırsat. Bu veriler, e-ticaret ekosistemine bazı mesajlar veriyor. Özellikle pazaryerleri, e-ticaret şikayetlerinde başı çekiyor. Farklı illerden binlerce satıcının tüketici ile buluştuğu pazaryerleri ve e-ticaret markaları, şikayetler konusunda önemli adımlar atmak zorunda. Otoriteler de bu konuda adım atmalı. Zira birçok ülkede e-ticarete yönelik şikayetler konusunda önemli düzenlemeler yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"ŞİKAYETLER, GELİŞTİRİCİ FIRSATLARDIR"

E-ticaret şikayetlerini referans kabul etmek gerektiğini söyleyen Nart, "Eksik, hatalı veya hasarlı ürün gönderilmesi, taklit veya sahte ürünler, iade ve değişimde yardımcı olmama, müşteri hizmetleri desteği sağlanmaması veya siparişin teslim edilmemesi gibi şikayetler, online tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını değiştirebilir. E-ticaret şikayetlerini referans kabul ederek, satış ve müşteri stratejilerini buna göre kurgulamak gerekiyor. Müşteriyi memnun eden e-ticaret platformları hiçbir şekilde kaybetmeyecek, her zaman kazanacaktır. E-ticaretteki şikayetler, ekosistemin gelişmesi için bir fırsattır. Şikayetçi müşteriler, e-ticareti geliştirir. Bu sebeple ekosistemdeki oyuncular, şikayetleri dikkate alarak tüm operasyonlarını buna göre geliştirmek zorundadır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı