TAREKS'te e-Devlet şifresiyle işlem yapılabilecek

TAREKS'te e-Devlet şifresiyle işlem yapılabilecek

TİCARET Bakanlığı, piyasaya sunulacak ürünlerin denetiminde kullanılan "Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi'ne (TAREKS) girişte ve başvuru işlemlerinde...

Şaduman TÜRKAY/ANKARA, (DHA)- TİCARET Bakanlığı, piyasaya sunulacak ürünlerin denetiminde kullanılan "Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi'ne (TAREKS) girişte ve başvuru işlemlerinde e-Devlet şifresinin kullanımını devreye aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, piyasaya güvenli ürünlerin sunulması için ithal sanayi ürünlerinin ithalat aşamasında, Türk malı imajının yurt dışında korunması için de bazı tarım ürünlerinin ihracat aşamasında TAREKS üzerinden ürün güvenliği ve ticari kalite denetimlerine tabi tutulduğu belirtildi. Mevcut durumda sisteme giriş ve başvuru işlemlerinin elektronik imzayla sağlandığı anımsatılarak, "Bakanlığımız tarafından yapılan güncellemeyle ihracatçı ve ithalatçılarımızın başvurularını daha kolay ve alternatif bir yolla yapabilmelerini teminen, TAREKS'e girişte ve başvuru işlemlerinde e-Devlet şifresinin kullanımı devreye alınmıştır" denildi.

Kullanıcıların bundan böyle TAREKS'e e-Devlet şifreleriyle bir kez giriş yaptıktan sonra sistem içinde yaptıkları onay işlemlerinde tekrar şifre girmeye veya elektronik imza kullanmaya gerek duymayacağı kaydedilerek, "Böylece, kullanıcılar elektronik imzaya ilave olarak istedikleri internet tarayıcısından e-Devlet şifreleriyle TAREKS'e kolaylıkla giriş yapabilecek ve işlemlerini daha hızlı tamamlayabilecektir" ifadelerine yer verildi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı