Teknogirişim Konseyi'nden ilk toplantı

Teknogirişim Konseyi'nden ilk toplantı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelge ile hayata geçirilen Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi doğrultusunda oluşturulan Teknogirişim...

ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelge ile hayata geçirilen Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi doğrultusunda oluşturulan Teknogirişim Konseyi, ilk toplantısını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilk toplantısı gerçekleştirilen konsey, teknoloji ve yenilik tabanlı girişimcilik faaliyetlerinde Türkiye'yi dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri haline getirmek üzere hazırlanan "Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi'nin hayata geçirilmesinden sorumlu olacak. Konsey, stratejide belirlenen eylemlerin uygulamaya konulması ve girişim ekosisteminin ihtiyaçlarına hızlı çözüm üretecek politikaların planlanması için üst düzeyde bir karar ve yönlendirme görevi üstlenecek.

Teknogirişim Konseyi, kamu ve özel sektörün ortak akıl ve yakın iş birliği hedefiyle katılımcı yapıda oluşturuldu. Kamu tarafında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı gibi girişimcilik alanıyla doğrudan ilişkili bakanlıkların bakan yardımcıları ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi kurumların başkanları konseyin üyeleri arasında yer alıyor.

Konseyde girişim ekosistemini temsil eden sivil toplum kuruluşlarına (STK) ve özel sektör temsilcilerine kamudan daha fazla kontenjan ayrıldı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve Girişimcilik Vakfı gibi sivil toplum kuruluşları, Teknopark ve Teknoloji Geliştirme Merkezleri (TEKMER) ile iş dünyasını temsil eden kuruluşlar, teknoloji ekosisteminin görüş ve önerilerini konseyin gündemine taşıyacak. Bunların yanında "Turcorn 100 Programı'nda yer alan girişimciler de konseyde temsil edilecek. Düzenli aralıklarla toplanacak konseyin, 100 bin teknogirişim ve yeni Turcorn hedefine giden yolda ekosisteme liderlik yapması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Demirören Haber Ajansı