Trendyol, Avrupa'nın en popüler moda platformu oldu

Trendyol, Avrupa'nın en popüler moda platformu oldu

E-ticaret platformu Trendyol, Avrupa'daki en popüler moda platformları sıralamasında birinci oldu.

İSTANBUL, (DHA) - E-ticaret platformu Trendyol, Avrupa'daki en popüler moda platformları sıralamasında birinci oldu. Berlin merkezli Online Perakendeciler Birliği (BVOH) tarafından yapılan "Avrupa'daki en popüler moda platformları" araştırmasında, şirket ilk sırada yer aldı.

Türk üreticilerini Avrupa'nın 27 ülkesindeki müşterilerle buluşturan Trendyol'un dışında listede Almanya ve Fransa'dan beşer, İngiltere'den iki, Polonya, İspanya ve Macaristan'dan ise birer online pazar yeri yer aldı. En popüler online pazar yerlerinin sıralaması, Similarweb, Tranco ve Umbrello (Cisco) verilerine ek olarak BVOH'a özel olarak geliştirilen bir algoritma üzerinden yapılan hesaplamalarla oluşturuldu.

Trendyol geçtiğimiz günlerde de Almanya'da influencerlar tarafından en çok konuşulan moda markası oldu. Pazarlama Platformu'nun influencerların Instagram'daki bahsedilme sayılarını baz alarak hazırladığı listede 1. sıraya yerleşerek önemli platformları geride bırakan Trendyol, aynı zamanda listeye giren tek Türk markası olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı