"Türkiye'deki üretim iki katına çıkıyor"

"Türkiye'deki üretim iki katına çıkıyor"

İsveç merkezli endüstri şirketi Atlas Copco Group'un bünyesinde çalışmalarına devam eden EKOMAK Kompresör, stratejik büyüme vizyonu doğrultusunda kapasitesini...

İZMİR, (DHA)- İsveç merkezli endüstri şirketi Atlas Copco Group'un bünyesinde çalışmalarına devam eden EKOMAK Kompresör, stratejik büyüme vizyonu doğrultusunda kapasitesini iki katına çıkarma ve ekonomiye katkısını artırma amacıyla üretim merkezini Kocaeli Dilovası'na taşıma kararı aldıklarını duyurdu. Şirket, burada kurulacak yeni tesiste, teknolojik altyapısı ve inovatif çözümleri ile yıllık üretim kapasitesini 2 katına çıkartarak ekonomiye ve istihdama olan katkısını artırmayı hedefliyor.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "2024'ün ikinci çeyreğinde tamamlanacak olan yeni üretim merkezinde, lojistik konumu ve yüksek üretim kapasitesi ile yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerinin taleplerine daha hızlı ve etkin şekilde yaklaşarak, kaliteli, güvenilir ürünler sunmaya devam edecek sektördeki konumunu güçlendirecektir" denildi.

'EKOMAK'IN ÖNCÜ KONUMUNU DESTEKLEYECEK'

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan EKOMAK Product Center Genel Müdürü Umut Ilıkkan, yeni tesiste bu güçlü birlikteliği devam ettireceklerini belirterek "Bu tesis sayesinde endüstriyel kompresör sektöründe hayata geçireceğimiz ileri teknolojik çözümlerimiz ve sürdürülebilir üretim uygulamalarımız EKOMAK'ın öncü konumunu destekleyecek" dedi.

'HAYALLERİMİZE HİZMET EDECEK'

EKOMAK Customer Center Genel Müdürü Dervişhan Yıldız ise geleceğe dair kurdukları hayallerin bugün geldikleri noktanın çok ilerisinde olduğunu kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kocaeli fabrikamız işte bu hayallerimize hizmet edecek. Türkiye'nin geleceğine yapılan bir yatırım olan Kocaeli fabrikasında her şeyin odağına çalışanlarımızı koyarak ve onların güveni ve desteği ile daha birçok yeniliği önümüzdeki dönemde devreye alıyor olacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı