“Verimsiz iş süreçlerini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz”

“Verimsiz iş süreçlerini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz”

Yapay zeka araçlarının şirketlerin iş akışlarına etkisine dair bilgiler veren Kuadron Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Gökhan Öziç, "Şirketler,...

İSTANBUL, (DHA) - Yapay zeka araçlarının şirketlerin iş akışlarına etkisine dair bilgiler veren Kuadron Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Gökhan Öziç, "Şirketler, günde milyarca yeni verinin dolaşıma girmesiyle binlerce konuda rasyonel kararlar verebilmek için rapor araçlarını kullanıyor. Ancak yazılım geliştiriciler veya IT departmanlarında çalışan uzmanlar, bugün halen veriyi hazırlama, sunma ve revize etme süreçlerinde verim alamıyor. Bu işin sıklıkla rapor geliştirici ve bilgi işlem uzmanlarına kalması, çalışanların kendi işlerine odaklanamaması sorununu da ortaya çıkarıyor. Ankara Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM) Teknopark çatısı altında geliştirdiğimiz data sunma aracı Reportql ile rapor sorgusu, parametresi, ara yüz tasarımı ve testi gibi el oyalayan bir dizi verimsiz iş süreçlerini tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

Öziç, "Reportql, kullanıcıya SQL ile esnek bir şekilde rapor hazırlayıp sunma imkanı sağlıyor. Geliştiriciler, kendi sorgularını yazarak rapor hazırlayabiliyor, hızlı bir şekilde dashboard oluşturabiliyor. Bu sayede verimlilik yüzde 50 oranında artıyor. Reportql, popüler veri tabanlarının tamamını desteklediği için farklı yazılımlara entegre olarak anlık (Ad-hoc) veriyi yer, zaman ve cihaz bağımsız analiz yapma olanağı tanıyor. Çoğu data hazırlama çözümü, önbelleğe alınmış veri ile raporlama yapabiliyorken, yepyeni bir alternatif sunuyor" diye konuştu.

"KULLANICI DENEYİMİNİ EN ÜST SEVİYEYE ULAŞTIRAN ALTI EKLENTİSİ VAR"

Kullanıcı deneyimini zirveye taşıyan altı eklenti yer aldığını belirten Öziç, bunları şu şekilde sıraladı:

"Yapay zeka eklentisi, ihtiyaç duyulan bilgiyi anında ekrana getirebiliyorken, Gmail, Zoom veya Office 365 gibi uygulamalar çeşitli entegrasyonlarla destekleniyor. No-Code eklentisi, herhangi bir kod bilgisi olmayan profesyonellere sürükle bırak yöntemiyle analiz ve rapor oluşturma imkanı tanıyor. Uyarı bildirimleri, kritik bir durum yaşanmadan önce, tedbir niteliğindeki raporların sistem tarafından yetkili kullanıcıların bilgisine otomatik olarak sunulmasına aracılık ediyor. Analizlerin haftanın belirli günlerinde kullanıcılara otomatik olarak iletilmesini sağlayan zamanlı e-posta'nın haricindeki dashboard eklentisi ise temel SQL bilgisine sahip bir geliştiricinin, kendi SQL sorgusunu yazarak farklı veri tabanlarından tablo, pivot veya grafik formatta içerikler hazırlamasını mümkün kılıyor."

"VERİ ODAKLI ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ GÜNLÜK HAYATIN BİR PARÇASI HALİNE GELİYOR"

Yapay zeka ve entegrasyonların ürüne kattığı özellikleri değerlendiren Öziç, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Reportql'in yapay zeka ve entegrasyon özellikleri, raporlama süreçlerine benzersiz bir yaklaşım sunuyor. Bu sayede veri odaklı çalışma kültürü, günlük hayatın bir parçası haline geliyor. Open AI GPT dil modelini temel alan robot, kullanıcının talep ettiği bilgiye anlık erişim olanağı tanırken, entegrasyon özelliği de popüler platformlar üzerinden veriyi gösterme ve sunma süreçlerine katkıda bulunuyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı