Yazılım sektörü Devfest İstanbul'da bir araya geldi

Yazılım sektörü Devfest İstanbul'da bir araya geldi

Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden katılımcı ve konuşmacıların yer aldığı Devfest İstanbul, yazılım sektörünü bir araya getirdi.

İSTANBUL, (DHA) - Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden katılımcı ve konuşmacıların yer aldığı Devfest İstanbul, yazılım sektörünü bir araya getirdi. 11 Aralık'ta gerçekleşen etkinlikte, dört ayrı salonda yapay zeka, bulut bilişim, mobil uygulama geliştirme ve diğer teknoloji alanlarında farklı birçok konuda toplam 45 sunum yapıldı.

100 ülke ve 555 şehirde şubeleri olan, tamamı gönüllülerden oluşan ve kâr amacı gütmeyen yazılım geliştiricilerin oluşturduğu topluluk Google Developer Groups (Google Geliştirici Grupları) şubeleri her yıl Devfest konferansları düzenleyerek teknoloji sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK DEVFEST ETKİNLİĞİ OLDU

En son pandemi öncesi 2019'da yüz yüze gerçeklesen etkinliğe pandemi sonrasında büyük ilgi oluştu. 2000 kişinin üzerinde katılımla gerçekleşen etkinlik, Avrupa'nın en büyük Devfest etkinliği olmayı başardı.

Google, Meta, Amazon gibi dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından da konuşmacıların bulunduğu etkinlikte öne çıkan konuşmacılardan bazıları Lemi Orhan Ergin, Hadi Tok, İrem Kömürcü, George Kortsaridis, Elif Bilgin, Damian Burke, Fatih Kadir Akın, Barış̧ Yesugey, Uğur Umutluoğlu ve Yusuf Sarıgöz oldu.

Etkinlikte yapılan sunumların yanı sıra katılımcılar yazılım sektöründe benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle ve uzmanlar ile tanışma fırsatı buldu. Eğlenceli etkinliklerin de düzenlediği Devfest ile GDG İstanbul, önemli bir başarıya imza attı ve önceki yıllarda olduğu gibi katılımcı ve konuşmacılardan olumlu geri dönüşler aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı