Baharat dolabındaki bu gizli mucize dişleri inci gibi bembeyaz yapıyor diş minesini koruyor!

Baharat dolabındaki bu gizli mucize dişleri inci gibi bembeyaz yapıyor diş minesini koruyor!

Türk mutfağında da çokça tüketilen ve Baharatların kralı olarak bilinen Zerdeçal dişleri beyazlatıyor deseydik! Bakın zerdeçal kullanarak diş beyazlatma nasıl yapılıyor

Dişlerin sararması gerçekten kötü bir görüntü. Bazen kullandığımız diş macunları da diş temizliğinde yeterli olmuyor. Bu yüzden diş hekimleri mutlaka diş ipi kullanılmasını öneriyor.

Bazı doğal yöntemlerle dişleri beyazlatmak mümkün. Bu kapsamda son dönemde popüler olan bir tariften bahsedeceğiz.

Haberciniz.biz sitesinde yayınlanan özel bir içerikte dişleri beyazlatmaya yarayan mucize bir baharattan bahsedildi.

Zerdeçal... Genel olarak zerdeçal zihni geliştiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir baharat. Kırmızı et yemeklerine özellikle eklendiğinde ete lezzet katan zerdeçal beyin ve hafıza için de son derece faydalı bir baharat..

Ancak zerdeçal kullanmanın güzellik konusunda da harika bir etkisi olduğu ortaya çıktı.

Dişlerinizin inci gibi beyazlaması için uygulamanız gereken harika bir kür paylaşacağız sizlerle.. Bu kürü deneyin ve arkadaşlarınıza da mutlaka önerin! Böylelikle onların da yararlanmasını sağlamış olursunuz

DİŞLERİ BEYAZLATAN ZERDEÇALLI DOĞAL DİŞ MACUNU TARİFİ

İhtiyacınız olan şeyler 4-5 damla nane yağı, 2 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı da zeytinyağı, Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve macun kıvamına getirin. Nane yağı güzel bir koku verecek, karbonat ve zerdeçal güçlerini birleştirip dişleri beyazlatacak. Zeytinyağı da macun kıvamına yardımcı olacak. Dilediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz.

Not; Dişlerinizde ya da diş etlerinizde bir sorun ya da bir hastalık varsa diş hekiminize danıştıktan sonra uygulamanızı öneririz.

Dişlerinizi sarartan bu hatalardan da uzak durun!

Aşırı çay tüketmeyi bırakın. Aşırı kahve tüketmekten kaçının. Günde 2 kez dişlerinizi fırçalamayı alışkanlık haline getirin. En az altı ayda bir mutlaka bir diş hekimine gidin.

Asitli içeceklerin tüketime derhal son verin! Sigara tüketimini bırakın. Diş sağlığınız için bu uyarılara mutlaka ama mutlaka kulak verin.

Kaynak: Haberciniz.biz