Bıyıkların ve yüzdeki diğer kılların daha hızlı uzamasına neden olan 6 alışkanlık!

Bıyıkların ve yüzdeki diğer kılların daha hızlı uzamasına neden olan 6 alışkanlık!

Güzelliğine önem veren çok sayıda kadın yüzündeki kıl ve bıyıklardan rahatsız olur. Bu yüzden ağda gibi bazı güzellik sırlarını dener! Yüzdeki kıllarınızdan kurtulmak için bazı hatalara son vermelisiniz

Son dönemde çok sayıda kadının yüzünde tüy ve kıl sorunu baş göstermeye başladı. Bazı kadınlarda bu sorun genetik olabiliyor. Bazı kadınlarda ise hatalı yapılan uygulamalar nedeniyle tüy ve kıl sorunu oluşabiliyor. Bu nedenle güzellik merkezlerine başvuran kadınların sayısında epey bir artış söz konusu. Zaten çok sayıda kadın bu durumdan dolayı rahatsızlık duyuyor.

Güzelliğine önem veren çok sayıda kadın yüzündeki kıl ve tüylerden rahatsız olur. Genelde bıyık bölgesinde de çoğu kadında tüylenme sorunu olabilir.

Yüzdeki kıl ve tüylerden kurtulmak isteyen bazı kadınlar ağda, yada cımbız gibi şeyler kullanmaktadır. Yüzdeki kıl ve tüylerden kurtulmak aslında basittir.

Ancak yapılan bazı hatalar bu kıl ve tüylerin tekrar çıkmasına neden olabiliyor. Bu kapsamda güzellik uzmanlarının da kadınlara bazı uyarıları var. Haberciniz.biz adlı bir sitede yayınlanan içerikte kadınların yüzlerindeki tüy ve kıllardan kurtulmasını sağlayacak bazı bilgiler paylaşıldı.

Yüzünüzdeki tüyler ve kıllar rahatsız edici boyutlara ulaşıyorsa mutlaka bilmeniz gereken bazı bilgiler var. Eğer sizde de tüylenme sorunu gereğinden fazlaysa mutlaka aşağıdaki hatalardan birini yapıyorsunuz demektir!

1. BPA MADDESİNE MARUZ KALMAK KILLARI COŞTURUYOR!

Alışveriş yaparken, muhtemelen çok düşünmeden hareket ediyor olabilirsiniz. Ancak bunu yapmamalısınız. Çünkü çeşitli satın aldığınız eşyalarda hatta onlarla gelen fişte aslında kendinizi bisfenol A'ya veya hormonlarınızı bozabilecek güçlü bir endokrin bozucu olan BPA'ya maruz bırakıyorsunuz. Genellikle süpermarketten aldığımız fişler, konserve yiyeceklerdeki miktardan 250 ila 1.000 kat daha fazla BPA içerir. Vücudunuz bu tehlikeli kimyasalı deri yoluyla emebilir ve bir kez vücudunuza girdiğinde üreme sağlığınızı ve endokrin sisteminizi etkileyebilir ve bu da daha fazla istenmeyen tüye neden olabilir . BPA, su şişeleri, peçeteler ve tuvalet kağıdı dahil olmak üzere çeşitli ürünlerde bulunabilir. BPA içermeyen ürünler kullandığınızdan emin olun!

2. HAREKETSİZLİK KILLANMAYI ARTTIRIYOR!

Çok yoğun bir yaşam sürseniz bile, egzersiz için biraz zaman ayırmak kılların büyümesini azaltmanıza yardımcı olabilir. Fazla kilolu olmak , çenenizde veya üst dudağınızda istenmeyen tüy alma riskini artırır ve yüzme veya yürüme gibi orta veya düşük etkili egzersizlerle yavaş yavaş başlamak , istenmeyen tüyleri uzak tutmanıza yardımcı olabilir.

3. SIK SIK BALIK TÜKETMEK O KADAR DA İYİ DEĞİL!

Diyetinize biraz somon eklemek, daha fazla protein almanın harika bir yolu olsa da, sık sık balık yemek, aslında sakal büyümesine katkıda bulunabilir. Somon ve uskumru gibi yağlı balıkların kadınlarda testosteronu artırdığı kanıtlanmıştır ve bu hormonun normalden daha yüksek düzeyde olması yüzdeki aşırı tüylerden sorumlu olabilir.

4. GÜNE KAHVESİZ BAŞLAMIYORSANIZ SIK SIK AĞDA YAPMANIZ GEREKEBİLİR!

Sıcak bir fincan kahve olmadan günle yüzleşme düşüncesine dayanamıyorsanız, bunu tamamen anlıyoruz, ancak çok sık kahve içmek aslında testosteron üretimini hızlandırabilir. Araştırmalar, sadece 4 hafta boyunca düzenli olarak kahve içmenin vücuttaki toplam testosteron seviyelerini artırabileceğini göstermiştir . Günlük kahvenizden vazgeçmeye hazır değilseniz, biraz daha az kafein içeren seçenekleri ya da kafeinsiz kahveleri deneyin.

5. STRES HORMON DENGENİZİ BOZUYOR VE...

Hızlı bir dünyada yaşıyoruz ve stresten kaçınmak neredeyse imkansız. Ancak ara sıra biraz stresli hissetmek tamamen normal olsa da, sürekli baskı altında olmak aslında vücudunuzun doğal hormon dengesini bozabilir . Hormonlarınız bozulduğunda, genel sağlığınızı etkiler ve istenmeyen tüylerin daha hızlı büyümesine sebep olabilir.

6. UYKUSUZLUK KILLARIN GELİŞİMİNİ HIZLANDIRIYOR!

İster en sevdiğiniz diziyi tüm gece izliyor olun, ister geceleri çocuklar nihayet uykuya daldığında sessiz bir zamanın tadını çıkarıyor olun, yeterince uyumamak sağlığınızı ciddi şekilde etkileyebilir ve hormonlarınızı alt üst edebilir . Yüzdeki aşırı tüylenmeyi önlemek için geceleri en az 7 saat uyuduğunuzdan emin olun!

Bu bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşın onlar da yararlansınlar!

Kaynak: Haberciniz.biz