Etkisi gerçekten takdir ediliyor! Saç dökülmesini durduran ve saçları gürleştiren besin!

Etkisi gerçekten takdir ediliyor! Saç dökülmesini durduran ve saçları gürleştiren besin!

Saç dökülmesi kadın erkek herkesin son dönemde en büyük sorunlarından biri! Ancak saç dökülmesini durduran bir besin var

Saçlarınız dökülmeye mi başladı? Yada saçlarınız eskisi gibi güçlü değil mi? O halde üzgünüz ama bir şeyler yanlış gidiyor demektir.

Özellikle yanlış diyet uygulayanlarda saç dökülmesi çok hızlı olmaktadır. Stres bağlantılı saç dökülmesine ek olarak yenilen içilen gıdalar da saç dökülmesini tetiklemektedir.

Kişisel güzelliğine önem verenler saçlarını korumak uğruna bir çok kür ve bir çok krem gibi seçenekleri denemektedir. Oysa yapılması gereken aslında çok basittir. Saç dökülmesini durdurmak için saç bakımında profesyonel bir uzmandan destek almaktır. Saçınızda oluşan herhangi bir sorunu mutlaka önemsemelisiniz.

Vücudunuzdaki bazı vitamin ve mineral eksikliklerinden dolayı da dökülme başlamış olabilir! Yani saç dökülmesi genetik diye bir şey yoktur. Bazı durumlarda çevresel faktörlerde saç dökülmesini tetikleyebilir.

Sabah gazetesinde yayınlanan bir haberde; Saç dökülmesini durdurmaya yarayan en etkili besinden bahsedildi. Eğer sizlerin de saçlarınızda dökülme sorunu varsa mutlaka bu besinin gücünden yararlanmalısınız.

İşte saç dökülmesine karşın sofranızda bulundurmanız gereken o besinlerin tam listesi

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Demir bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler demir eksikliğine bağlı saç dökülmesini durdurabilir. Demir eksikliği anemisinin karakteristik belirtisi saçların incelmesi ve dökülmesidir.

Demir eksikliği, kandaki oksijen seviyesini düşürerek organlara ve saç köklerindeki hücrelere yeterince oksijen taşınamamasına yol açar.

Meyveler: Pek çok meyve güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli olan C vitamini bakımından zengindir ve antioksidan etkisi yaratır.

C vitamini vücudunuzdaki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olurken ısı, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliği nedeniyle yıpranan saçların sağlığını da korur.

Portakal, greyfurt, karpuz, çilek başta olmak üzere C vitamini içeren meyvelerle saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Kuruyemişler: Saçların normal uzama döngüsünün korumasında E vitamini, esansiyel yağ asitleri ve sülfür içeren kuruyemişler oldukça etkilidir.

Ceviz, fındık, badem gibi yemişler saçlara doğal parlaklık verirken yerfıstığı saç dökülmesine neden olan tiroid bezi sorunlarını engelleyen iyot bakımından zengindir.

Yoğurt: Saçların uzamasını teşvik eden kalsiyum ve protein bakımından zengin olan yoğurt aynı zamanda sindirime yardımcı olan iyi bakteriler içerir.

Deniz Ürünleri: Balık, karides ve mideye gibi deniz ürünleri saç köklerini güçlendiren ve hormonları dengelemeye yardımcı olan çinko içerir.

Erkek tipi saç dökülmesinde çinko eksikliyle sık karşılaşılmaktadır.

Fasulye: Hayvansal gıdalar yoluyla alınan protein için daha sağlıklı bir alternatif olan fasulye sağlıklı saçlar için gereken proteini sağlayabilir.

Tavuk, Hindi: Yeterince protein almadan sağlıklı saçlara kavuşmak ve yetersiz beslenme nedeniyle oluşan saç dökülmesini durdurmak mümkün değil.