Evinize Perde Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler:

Evinize Perde Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler:

Evinize Perde Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenleri sıraladık

-Çocuk Odası Perdesi

Çocuk odalarında perdeler mutlaka ama mutlaka abartıdan uzak olmalıdır.

Ferah, aydınlık, bir o kadar da sevimli mekanlar yakalayabilmek için ince dokunuşlu kumaşları tercih etmelisiniz.

Örneğin yarım perde ve tüller ideal seçimlerdir.

Dilerseniz tüllerde çiçekli desenler ya da çizgi film kahramanları da tercih edebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de pile paylarıdır.

Pile payları 1'e 2 olmalıdır. Fazla olursa karmaşık görünür, sadeliğini kaybeder.

Bunubçn yanısıra, desenli kumaştan yapılacak olan duvar panoları çocuğunuzun odasını daha renkli, zevkli ve eğlenceli gösterecektir

-Salon perdeleri:

Salon perdeleri deyince akla tavandan tabana büyük pencereler geliyor. Peki büyük pencerelerde nasıl perdeler tercih edilmeli? Büyük pencerelerde yerlere kadar uzanan daha çok düz renk tüller; tafta, balon, kadife kumaş ya da panodan yapılmış perdeler mekanı daha zevkli gösterecektir.

Ayrıca küçük süs yastıkları perdelerle beraber mekandaki dekorasyonu tamamlayacaktır

Altın sarısı ve tonları, kırmızı, bordo, yeşil ve tonları büyük salonlar için doğru seçimdir. Bunun yanısıra kendinden desenli dokumalar klasik bir hava katarken sadece tül kullanılmış camlar da ferah ve spor bir salon havası verir.

-Mutfaklar

Kadınların neredeyse en çok vakit geçirdiği yerlerden biridir mutfak. Mutfaklarda ne tür perdeler tercih edilmelidir? Mutfaklar evin en çok ışık ve hava alması gereken yerlerindendir. Çünkü gün boyu ısı dolayısıyla yemek kokusu oluşur ve mutfak havasız kalır. Diğer odalara pis koku yayılmasına da sebep olabilir. Bu yüzden mutfaklarda kolay yıkanabilen perdeler tercih edilmelidir. Mesela piyasada alüminyum mikro jaluzi olarak satılan perdelikler vardır. Bunların yanısıra ahşap ve sentetik dokumalı kumaşlar tercih edilebilir. Hem kullanış açısından hem de yıkama açısından doğru tercih olabilir. Mutfakları havadar ve daha modern gösteren jaluziler kolaylıkla banyoda musluğun altında temizlenebilme özelliğine sahiptir.