Gözlük seçerken bilmeniz gerekenler! Yüzünüze en çok yakışan gözlük modelini seçmenin tüyoları

Gözlük seçerken bilmeniz gerekenler! Yüzünüze en çok yakışan gözlük modelini seçmenin tüyoları

Gözlük takmak bazı durumlarda zorunlu olabilir! İster numaralı ister güneş gözlüğü seçerken bilmeniz gerekenler!

Gözlük takmak zorunda olan kişilerin sayısında artış yaşanıyor. Son dönemde gözlük takanların sayısında artış yaşanmasının en büyük nedenlerinden biri telefon ve bilgisayar kullanımındaki artış. Bu elektrikli aletler gözlerin bozulmasına daha hızlı yol açıyorlar.

Eğer sizde gözlük takmak zorundaysanız ve nasıl bir gözlük seçeceğinizi bilmiyorsanız size işin inceliklerini anlatan bazı bilgiler vereceğiz. Sadece numaralı gözlük değil güneş gözlüğü seçerken de üstelik bu sırlardan yararlanabilirsiniz.

Haberciniz.biz sitesi tarafından paylaşılan bir içerikte gözlük seçerken bilinmesi gereken bazı püf noktalar aktarıldı. Sizlerde bu bilgiler sayesinde harika gözlükler seçebileceksiniz. Sadece yapmanız gereken şey yüz tipinize göre uygun gözlüğü seçmek! İşte gözlük seçme konusunda işinize yarayacak o harika bilgiler.

DİKDÖRTGEN YÜZ İÇİN GÖZLÜK SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Dikdörtgen yüz, adından da anlaşılacağı gibi, genişliğinden daha uzun, çok uzun bir yüzdür. Genellikle çok zayıf olan bu yüzlerde, gözler birbirine yakındır ve ağzı göz kamaştırıcı bir gülümsemeyle açılır. Sinek efekti yapmamak için dikdörtgen veya kare, dar ve ince modellere odaklanmak gerekiyor. Açık pembe altın veya şeffaf çerçeveler tercih edilmesi tercih edilir. Gözlüklerin yanlardaki birkaç pırlanta, bu gözlük modelini kullananların gözlerini aydınlatır!

TERS ÜÇGEN YÜZ İÇİN DOĞRU GÖZLÜK SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Üçgen yüz, geniş bir yazı tipine ve belirgin, dar bir çeneye sahiptir. Elmacık kemikleri genellikle yüksek, çene hafif yuvarlaktır. Yüzü dengelemek için geniş, yuvarlak çerçevelere, ağır veya kaplumbağa kabuğu çerçevelere odaklanmak gerekir. Gözlük seçimi her zaman bir kontrast oyunudur, bu yüzden bu küçük kurallarla yüz yüze dinamizm yaratmaya çalışmak iyi bir kuraldır.

KÖŞELİ, ELMAS YÜZ ŞEKLİ İÇİN GÖZLÜK SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Kalp ile oval yüz arasına bir yüz tipidir. Elmas yüze sahip olanların alnı ve çenesi dengelidir ancak öne çıkan elmacık kemikleridir. Bir elmasın köşeleri, tartışmasız kahramanlar olarak yüzünde öne çıkıyor gibi görünür. Daha da cüretkar olmak gerekirse, elmas yüz için mükemmel gözlük modeli "kedi" gözü gözlüklerdir. Bu yüze daha da fazla çekicilik ve benzersizlik veren uzun, kalkık bir şekle sahip gözlüklerdir.

ÖNEMLİ UYARI! Gece uyurken gözlüğünüzü mutlaka gözlük kabına koyarak kaldırın. Ortalıkta bırakmayın. Ortalıkta bırakılan gözlüklerin kırılma ve çizilme riskleri oldukça fazla olur. Bu yüzden gözlüğünüzü kullanmayacağınız zaman mutlaka gözlük kabına kaldırmaya dikkat edin!

Bu bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşın onlar da gözlük seçerken bu bilgileri kullansınlar!

Kaynak: Haberciniz.biz