Kusursuz makyajın sırrıymış! Göz şeklinize göre etkileyici makyaj yapmanın püf noktaları

Kusursuz makyajın sırrıymış! Göz şeklinize göre etkileyici makyaj yapmanın püf noktaları

Çoğu kadın kusursuz makyaj yapmanın sırlarını merak eder! Şimdi sizlerle göz şeklinize göre makyaj sırlarını vereceğiz

Makyaj yapan kadınların büyük bir bölümü yapmış oldukları makyajın kusursuz olmasını ve büyüleyici olmasını isterler. Kusursuz makyaj yapmak aslında sanıldığı kadar zor değildir. Etkileyici makyaj yapmak için öncelikle göz şeklinize göre hareket etmelisiniz.

Bazı kadınlara yakışan makyaj önerileri size yakışmayabilir. Size yakışanlarda onlara yakışmayabilir. Bu yüzden göz şeklinize göre hareket ederseniz hem yaptığınız makyaj daha kusursuz olur hem de daha çok ilgi çekersiniz.

Bu kapsamda çok sayıda blog ve haber sitesinde kusursuz makyajın püf noktaları anlatılıyor. Ancak açıkçası çoğu sitede yazılanlar yalan yanlış bilgilerle dolu.

Mynet.com tarafından paylaşılmış olan bir içerik ise dikkat çekiyor. Göz şekline göre makyaj yapmak isteyen kadınlara tüm püf noktalar ve sırlar ayrıntılarıyla verilmiş.

İşte kusursuz makyaj yapmak isteyen kadınların bilmesi gereken her şey!

BADEM GÖZLER


Badem göz tipi çok yaygın. Bu sebeple de makyözlerin gözdesi badem gözlere ne yapsanız yakışıyor. Şekil olarak zaten yeterince etkileyiciler ancak birkaç küçük tüyoyla onları daha da çekici hale getirebilirsiniz.

İstediğiniz tonda göz farını göz kapağına uygulayın.

Ardından kuyruklu bir eyeliner çizgisiyle makyajınızı tamamlayın.

İlgi çekici olmayı sevenler dumanlı göz makyajını, doğallıktan yana olanlar kahverengi tonlardaki makyajı tercih edebilir.


BÜYÜK GÖZLER


Büyük gözlere sahip olanlar diledikleri gibi makyaj yapabilir. Eğer büyük gözlerinizi daha küçük göstermek isterseniz göz kapağının iç kısmına koyu tonlar uygulayabilirsiniz. Göz kapağında ise gölgeli far modellerini tercih edebilirsiniz.


KÜÇÜK GÖZLER


Gözlerinizi daha büyük göstermek için ilk önce göz pınarı bölgesini aydınlatmanız gerek.

Açık renkli bir far veya göz kalemi ile uygulama yapabilirsiniz.

Eyeliner çizgisini iris tabakasının ortasında bırakırsanız daha büyük görünen gözlere sahip olabilirsiniz.


BİRBİRİNE YAKIN GÖZLER


Gözleriniz birbirine çok yakınsa, yine göz pınarlarını aydınlatmanız gerek. Böylece gözleri birbirinden uzak gösterebilirsiniz.

Eyeliner çekmeye göz pınarlarının biraz ilerisinden başlayın.

Göz kapağına ise dışarı doğru koyulaşan tonlarda bir uygulama yapabilirsiniz.


DÜŞÜK GÖZLER


Düşük gözlerde, göz kapağına makyaj yaparken far bazı kullanılması gerek. Bunun sebebiyse katlanma çizgisinden düşen göz kapağının makyajı bozmaması.

Düşük göz kapağını eyeliner ile tamamen kapatmayın. Çok ince bir çizgi olarak uygulama yapabilirsiniz.

Üst kirpiklere rimel çekerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz

Evet makyaj yaparken kesinlikle işinize yarayacak sırlar bu şekilde! Mutlaka bu püf noktaları uygulayın ve arkadaşlarınıza da önerin

Kaynak: Mynet.com