Süpürge gibi saçlara son! İşte yıpranmış, kuru saçları parlatıp dolgunlaştıran ev yapımı saç maskesi

Süpürge gibi saçlara son! İşte yıpranmış, kuru saçları parlatıp dolgunlaştıran ev yapımı saç maskesi

Saçların en çok yıpranıp kuruyacağı mevsim geldi. Sıcaklar şimdiden saçları kurutup matlaştırmaya başladı. Ama artık süpürge gibi saçlara son! İşte yıpranmış, kuru saçları parlatıp dolgunlaştıran ev yapımı saç maskesi

Bölgemizdeki suyun kireç oranı veya uygulanan işlemler nedeniyle saçlarımız parlaklığını kaybetmiş ve yıpranmış olabilir. Yenileyici bir şampuan kullanmamıza rağmen hiçbir fark görmemiş olabiliriz ve saçlarımız kuru ve kırılgan olabilir. Yazın gelmesiyle birlikte saçlarımız neredeyse kesinlikle daha çok zarar görme eğiliminde olacak. Saç bakımının özellikle bu dönemde çok önemli olduğunu söylemeye gerek yok! Ama sırf saç bakımı için sürekli kuaföre gitmeyi de kesinlikle göze alamayız. Peki, pahalı bakım ürünlerine para vermeden saçları güzelleştirmek mümkün mü?

Süpürge gibi saçlara son!

İşte yıpranmış, kuru saçları parlatıp dolgunlaştıran ev yapımı saç maskesi;

Bugün evde canlandırıcı ama süper ucuz bir maskenin nasıl hazırlanacağını sizlerle paylaşacağız. Aktarlarda veya kozmetik mağazalarında kolayca bulunabilen birkaç malzemeye ihtiyacımız olacak. Bu ürünleri bir kez satın aldığınızda tüm yaz boyunca maske yapıp değerlendirebilirsiniz ve ciddi bir kar edebilirsiniz.

SAÇLARI GÜÇLENDİREN, PARLATAN VE DOLGUNLAŞTIRAN SAÇ MASKESİ TARİFİ

  • 2 tatlı kaşığı hint yağı
  • 2 yemek kaşığı nemlendirici saç maskesi
  • 2 çay kaşığı sıvı keratin
  • 5-6 çay kaşığı nane esansiyel yağı

Bu maskenin ana bileşeni nane olacak. Uçucu yağ kullanabilirsiniz. Nane, en kuru saçlara bile parlaklık ve hacim kazandırmak için faydalıdır. Tüm malzemeleri bir kapta çatal ile çırparak ile karıştırın Saçın uzunluğuna göre malzemeleri arttırabilirsiniz. Maskeyi duşa girer girmez saçlara ve saç diplerine saçı hafif şekilde nemlendirip uygulayın ve 10*15 dakika bekletip yıkayın. Bu maske o kadar hafif ki uyumadan önce bile uygulayabiliyor ve ertesi gün durulanabiliyor. Ancak etkinliğini artırmak için buhar şart. Bu yüzden banyoda uygulanması öneriliyor. Maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz.

Bu saç maskesi saçlardaki kabarmayla savaşmaya da yardımcı olabilir. Saçları nemlendirmek için pahalı ürünler kullanmaya gerek yok, ancak kesinlikle biraz çaba gerekiyor!