Yüz Şeklinize Göre Makyaj Teknikleri

Yüz Şeklinize Göre Makyaj Teknikleri

Yüz şekline göre makyaj nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bunun için öncelikle hangi yüz şekline sahip olduğunuzu bilmelisiniz.

Eğer bunu bilmiyorsanız yüzün uzunluğu, yüzün en geniş kısmı ve çene uzunluğu baz alarak yüz şeklinizi öğrenebilirsiniz. Elde edeceğiniz sonuca göre oval, yuvarlak, kare, üçgen, kalp, uzun, dikdörtgen ve elmas yüz şekillerinden birine sahip çıkacaksınız.

Her bir yüz şekli için yapılacak doğru makyaj farklılık göstermektedir. Bu teknikleri bilmeden yapacağınız makyaj kötü bir görünüme sahip olmanıza yol açabilir. Hangi yüz şekline sahip olursanız olun mutlaka size uygun bir makyaj profili bulacaksınız.

Yuvarlak Yüzler İçin Makyaj Teknikleri

Yuvarlak yüz şekli için makyaj teknikleri hakkında araştırma yaptığınızda öncelikle yüzünüzü daha uzun göstermek amacıyla kontür uygulamanız tavsiye edilecektir. Bu amaçla çene kenarlarına, elmacık kemikleri ile şakak bölgesine kontür yapabilirsiniz. Aydınlatıcı kullanacağınızda ise alnınızın tam ortasına, göz altlarınıza ve çenenize inen bir sürme tekniği deneyebilirsiniz. Bakışları yüzünüzün ortasında toplamak adına daha canlı renklere sahip lip gross, parıltı ya da metalik rujlar tercih edebilirsiniz.

Kare Yüz Şekli İçin Makyaj Nasıl Olmalı?

Kare yüz şekline sahipseniz yapacağınız makyaj ile yüzünüzün sert hatlarını daha yumuşak hale getirebilirsiniz. Bu amaçla çenenizin köşelerine ve alnınızın yanlarına kontür uygulayabilirsiniz. Böylece yüzünüz daha şekilli görünecektir.

Göz makyajı yaparken dış kısma doğru aydınlatıcı kullanabilir, doğal ve yumuşak bir duruş elde edebilirsiniz. Yüzünüzün daha uzun görünmesi için elmacık kemiklerinize aydınlatıcı sürebilirsiniz.

Kalp Yüz Şekli İçin Makyaj Teknikleri

Kalp yüz şekline makyaj teknikleri uygularken yüzünüzün en geniş kısmının alnınız olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle alnınızın kenar kısımlarına kontür uygulayabilirsiniz. Bu sayede yüzünüz biraz daha orantılı bir görünüme kavuşacaktır. Allık süreceğinizde yanaklarınıza ve elmacık kemiklerinize öncelik vermelisiniz. Özellikle çene çizginizi biraz daha dikkat çekici hale getirmek adına aydınlatıcı uygulamasını bu bölgeye yapabilirsiniz. Bu uygulamaların her biri için kaliteli makyaj ürünleri seçerek makyajınızın daha hoş görünmesini sağlayabilir, yüzünüzün görünümünü kusursuz hale getirebilirsiniz.