Yüz Temizliğinde Sık Yapılan 5 Hata

Yüz Temizliğinde Sık Yapılan 5 Hata

Düzenli yüz temizliği önemlidir. Ancak bu konuda yapılan hatalar da vardır. Bu yazıda yüz yıkarken yapılan 5 hatayı bulabilirsiniz.

Yüzümüz, dışarıda geçirdiğimiz zaman boyunca vücudumuzun en çok kirlendiği bölgelerdendir. Bu nedenle yüzümüzü daima temiz tutmalıyız. Genellikle buna zaman bulamadığımızı düşünürüz ve yüzümüzü sadece ıslak mendille temizlemenin, duşta hızlıca ovalamanın veya sabah suyla yıkamanın yeterli olduğunu sanırız. Oysa ki yüz temizliği tüm bunlardan daha fazlasını gerektirir.

Eğer yüzünüzü gerçekten iyice temizliyorsanız şu soru yine de ortaya çıkar: Acaba yüzünüzü doğru biçimde mi temizliyorsunuz? Bu yazımızda yüz temizliğinde yapılan en yaygın beş hatayı bulabilirsiniz.

1.Sıcak Su Kullanmak

Yüzünüzü sıcak suyla yıkarsanız cildin kılcal damarlarına zarar verebilirsiniz. Ayrıca sıcak su cildin doğal yağlarını yok eder. Bu da cildin tahriş olmasına ve kurumasına sebep olur.

En iyisi suyun sıcaklığını düşürmek ve mümkün olduğu kadar soğuk su kullanmaktır. Yüzünüzdeki makyajı ya da kiri çıkarmayı kolaylaştırmak için bir havluyu ıslatın, fazla suyu sıkın ve birkaç saniye boyunca cildinize hafifçe bastırın. Bu işlem sonrasında yüzünüzü sabunla yıkayarak etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.

2. Cildinize Uygun Olmayan Temizleyici Ürünler Kullanmak

Her insanın cilt özellikleri ve ihtiyaçları farklıdır. Kullandığınız ürünler, çeşitli cilt problemlerine sebep olabilecek çok sayıda tahriş edici bileşen içerebilir. Eğer kullandığınız üründen sonra yüzünüzün aşırı temiz olduğuna dair bir hisse kapılırsanız, bu muhtemelen ürünün mükemmelliğinden değil cildin koruyucu yağlarının sülfatlar veya alkoller tarafından yok edildiğinin bir işaretidir.

Bu durumda kullandığınız ürünün değiştirilmesini tavsiye ederiz. Yüzünüze uyguladığınız temizleme ürünü cilt üzerinde gergin bir his yaratmamalıdır.

3. Birden Fazla Temizleyici Ürün Kullanmak

Cildinizi iki kez üst üste temizlemeye hiç gerek yoktur. Eğer kullandığınız ürünü ya da farklı iki ürünü, arka arkaya ve fazla miktarda kullanırsanız cildi tahriş edip gergin bırakan sülfatlar, alkol ve sentetik kokular uzun süre etkisine devam edecektir.

İkinci temizlik işlemi için aynı temizleyiciyi daha az miktarda kullanmak ya da temizleyici ürünü kullanmadan önce yüzünüzdeki makyajı çıkarmak için hindistancevizi yağı kullanmak en iyi yoldur.

4. Acele Etmek

Yorucu bir günün sonrasında tek ihtiyacımız bir an önce eve dönüp yatağa uzanmak olabilir. Bu hissi taşıyor olsak bile yüz temizliğimizi ihmal etmemeliyiz.

Temizleyici ürününüzü kullanırken yüzünüze birkaç dakika masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Bunu yapmak, yüzünüzü temizlemenin yanında cildin gerginliğini ve stresini de azaltmaya yardımcı olacaktır.

5. Yanlış Peeling Ürünleri Kullanmak

Düzensiz şekilli temizleme partikülleri içeren peeling ürünlerin kullanılması cildi tahriş edebilir. Piyasada sık rastlanan 2'si 1 arada peeling ürünlerini günlük bir temizleyici olarak kullanmamalıyız.

Peeling için haftada bir veya iki uygulama yeterli olacaktır. En doğrusu, doğal ve yuvarlak şekilde temizleme partikülleri içeren peeling ürünlerini kullanmaktır.