8 Adımda Hızlı ve Etkili Cilt Bakımı Rutini

8 Adımda Hızlı ve Etkili Cilt Bakımı Rutini

Cilt bakımında adım sayısı ne kadar fazla olursa olsun, ürünlerinizi doğru uygulamadığınız sürece başarılı ve etkili bir sonuç elde edemeyebiliriz. Kusursuz bir cilt için elbette ki çok pahalı ve içerik yüklemesi yapılmış kremlere, toniklere, temizleyicilere ihtiyacınız yok. Önemli olan cilt tipiniz için doğru ve içerik anlamında güvenilir ürünleri uygun bir sıralamayla ve düzenli olarak kullanmak! Şimdi gelin doğru bir cilt bakımı için doğru bir sıralama nasıl olmalıdır birlikte inceleyelim!

Kusursuz bir cilt elde etmenin sırları binlerce yıldır aranıyor. Eski mısırda süt banyosu yapan kraliçeler, Victoria Devri’nde pürüzsüz ve beyaz bir cilt elde etmek için yüzüne arsenik süren kadınlar ve günümüz… Estetik kaygısı, insanlık var olduğu sürece olacaktır ancak kişisel bakımın amacı her zaman görsel kaygı değil, bazen de özsaygıdır. Giydiğimiz kazağın üzerinde küçük bir sökük gördüğümüzde bile bu durumdan hoşnutsuzluk duyarken, vücusumuzu kaplayan o büyük giysiye, cildimize neden iyi bakmayalım? Bunun için ilk önce doğru ürünlerden oluşturulmuş doğru bir rutini hayata geçirmelisiniz. Cilt bakımında adım sayısı ne kadar fazla olursa olsun, ürünlerinizi doğru uygulamadığınız sürece başarılı ve etkili bir sonuç elde edemeyebiliriz. Kusursuz bir cilt için elbette ki çok pahalı ve içerik yüklemesi yapılmış kremlere, toniklere, temizleyicilere ihtiyacınız yok. Önemli olan cilt tipiniz için doğru ve içerik anlamında güvenilir ürünleri uygun bir sıralamayla ve düzenli olarak kullanmak! Şimdi gelin doğru bir cilt bakımı için doğru bir sıralama nasıl olmalıdır birlikte inceleyelim!

1. İlk adım nefes alan bir cilt!

Su sadece vücudumuzun içi için değil, dışı için de faydalı. Özellikle makyaj yapan biriyseniz cildinizin uygun bir temizleyici ürünle temizlenmesi son derece önemli. Eczacınıza ya da doktorunuza danışarak alabileceğiniz, cilt tipiniz için uygun ve güvenilir içerikli bir temizleyici seçin. Temizleyiciyi cildinize uygulamadan önce makyajınızı bir miseler su yardımıyla iyi şekilde temizleyin. Ellerinizi yıkadıktan sonra cildinize sürdüğünüz temizleyiciyi nazik hareketlerle, cildinize masaj yaparak uygulayın. Ardından köpük kalmayacak şekilde cildinizi durulayın.

2. Tonik kullanın!

Toner uygulamak çoğu zaman gereksiz görülse de, aslında gerekli ve önemli bir adımdır. Geçmiş yıllarda toniklerin içeriğinde bulunan yoğun alkol cildi büzer ve inceltirdi. Zamanla toniklerin bu etkisini fark eden kadınlar tonikten soğudu fakat yeni nesil toniklerin içerikleri çok daha güvenilir ve alkol yok denecek kadar az. Günümüzde piyasada her cilt tipi için ideal bir tonik var. Size düşen cilt tipinize, cilt sorunlarınıza uygun bir tonik bulmak!

3. Serumlar önemli!

Serumlar, gün içinde maruz kaldığımız serbest radikallerden cildimizi korur, nemlendirir, leke sorunlarınızı çözer, parlatır, pürüzsüzleştirir! Piyasada cilt sorunlarınıza ve cilt tipinize uygun pek çok serum var ancak serumları ne zaman kullandığınız serum kullanmanızdan çok daha önemli. Örneğin leke karşıtı, cildi soyma özelliği olan C vitamini serumlarını gece kullanmanız daha uygun olacaktır. Serumlar alfa-hidroksi asitler (AHA) veya laktik asit gibi bileşikler içerebilir. Bu içeriklerin hepsinin birbirinden farklı etkileri vardır. Cilt tipinize ve cilt sorununuza uygun bir serum seçmelisiniz. Ancak önemli noktalardan biri çoğu zaman göz ardı edilir. Su bazlı serumlar nemlendiriciden önce, Yağ bazlı serumlar nemlendiriciden sonra uygulanmalıdır.

4. Göz çevrenizi ihmal etmeyin...

Göz kremleri,son yıllarda hayatımıza daha çok dahil olan, göz çevresi için özel olarak üretilmiş, ince yapılı kremlerdir. Yüzümüzün geri kalanına uyguladığımız nemlendirici ürünleri göz altımıza da kullanmak konusunda uzmanların farklı fikirleri var fakat işinizi garantiye almak isterseniz piyasa da pek çok göz çevresi kremi var. Cildimize uyguladığımız diğer nemlendiricilere oranla daha ince yapılı ve yağlılık hissi daha az olan bu kremler, cildinizde kullandığınız diğer nemlendiricilerin sebep olduğu göz çevresinde çıkan komedonların oluşmasını engelleyebilir.

5. Ah şu sivilceler...

Lokal sivilce kurutucular, gece kullanılmaya uygun, sivilcelerinizi hızlı şekilde kurutmaya yarayan ürünlerdir. Özellikle geceleri, cildimizin en yoğun biçimde onarım yaptığı saatlerdir. Sivilce lekelerinden kurtulmak için, lokal olarak sivilcelerinizi kurutmanız için gece saatlerinde bu ürünleri kullanmanız yararlı olacaktır.

6. Önemli bir adım, nemlendiriciler.

Nemlendiriciler, cilt tipiniz ne olursa olsun kullanmanız gereken elzem ürünlerdir. Yağ bazlı ve su bazlı olmak üzere ikiye ayrılırlar. Piyasada yağlı ciltler için su bazlı, kuru ciltler için yağ bazlı olmak üzere pek çok markaya ve içeriğe sahip nemlendirici bulunuyor. Eczacınıza ya da doktorunuza danışarak, cilt tipinize ve cilt sorununuza uygun, güvenilir içerikli bir nemlendirici hem cildinizi nemlendirecek, hem de dış dünyaya karşı bir katman görevi görecektir. Nemlendiriciler aynı zamanda önceki adımlarda cildinize uyguladığınız ürünlerin cildinizden uçup gitmesini engeller. Sabah saatlerinde hafif, akşam saatlerinde biraz daha yoğun nemlendiriciler kullanabilirsiniz.

7. İhtiyacınız varsa retinoidlerden faydalanabilirsiniz!

Retinoidler cilt hücrelerimizin yenilenmesini sağlar. Retinoidler arasında retinoller ve diğer A vitamini türevleri bulunur. Piyasada farklı ürünlerin içeriğinde ya da direkt retinol veya A vitamini kompleksi olan ürünlere rastlayabilirsiniz. Ancak retinoidlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bu ürünlerin gece saatlerinde uygulanması gerektiğidir. Bunun sebebi, güneş ışığına maruz kaldığımızda zaten retinoid kullanımına bağlı olarak hassaslaşan cildimizin leke oluşumuna daha müsait hale gelmesidir. Bu yüzden siz siz olun retinoidleri gece kullanın!

8. Cildinizi güneşten koruyun!

Güneş koruyucular, özellikle son on yıldır önemi vurgulanan ürünlerden. Dünyamızın atmosferinin zamanla incelmesinden kaynaklı olarak eski insanların maruz kaldığı zararlı ışın miktarına göre günümüzde modern insanlar olarak daha fazla zararlı ışına maruz kalıyoruz. Güneş ışığı elbette hayatımızın olmazsa olmazı fakat fazlası ciltte daha hızlı yaşlanmaya, cilt kanserine, güneş yanıklarına ve lekelenmelere sebep olabilir. Gün içinde belli aralıklarla uyguladığınız güneş koruyucu ürünler, güneşin sadece yararlı etkilerinin cildinize