Bir tutam balı alıp yüzünüze sürün o sorunu geçiriyormuş

Bir tutam balı alıp yüzünüze sürün o sorunu geçiriyormuş

Cilt güzelliği konusunda herkesi şaşırtacak bir bilgi vereceğiz. Bal mucize bir besindir. Ancak en önemlisi ise balın güzellik konusunda da işe yarar bir etkisi bulunuyor

Bal vücuttaki yararlı hücreleri artırmaktadır. Cildi iyileştiren bal kepeğe ve kaşınmaya iyi gelmektedir. Bal alerjik semptomları da azaltmaktadır.

Balın ayrıca boğazı yumuşattığı ve öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir. Enerji veren bal en önemlisi ise antibakteriyeldir.

PEKİ YÜZE BAL NEDEN SÜRÜLMELİ?

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Balda bulunan şekerler doğal bir nemlendirici görevi görür yani cildin nemini korumasına yardım eder. Biraz asidik olan bal cildin pH'ını düzenlemeye de yardımcı olabilir. Cilt üzerinde doku iyileşmesini ve yenilenmesini destekleyen sağlıklı bir ortam yaratır.

BALIN MUCİZE FAYDALARI

Bal cildi derinlemesine nemlendiren mucize bir besindir. Kuru ciltleri nemlendiren bal aynı zamanda cilt üzerindeki yağları da azaltmaktadır. Bal sivilce ve akne gibi sorunları da ortadan kaldırmaktadır.

BAL YÜZE NASIL SÜRÜLÜR?

Cildi lekelerden kurtarmak için balı uygularken dikkatli olmakta fayda var.

Bunun için bir tutam yani 2 çay kaşığı bal yeterli olacaktır. 1 Çay kaşığı da limon..

İkisini iyice karıştırmak gerekiyor. Ardından lekelere yoğunlaşarak bu maske tüm yüze yavaşça sürülür.

20 Dakika beklettikten sonra ise su ile durulanır.

HAFTADA 3 KEZ UYGULAYIN

Bu uygulamayı 2 gün arayla haftada 3 güzel uygularsanız 3 haftanın ardından cildinizdeki bir çok lekenin yok olup gittiğini göreceksiniz.