C Vitamini Serumu Nedir? Nasıl Kullanılır?

C Vitamini Serumu Nedir? Nasıl Kullanılır?

C vitamini serumu cilt bakımında yoğun olarak kullanılmaktadır. Asidik bir serum olan c vitamini serumu cildin dolgunlaşmasını sağlayarak kusursuz bir görüntüye ulaşılabilmesini sağlamaktadır.

Düzenli kullanımda etkilerinin görülmesi mümkündür. C vitamini kullanırken dikkat edilmesi gerekilen birçok detay mevcuttur. Öncelikle c vitamini serumunun cilt yüzeyinde herhangi bir reaksiyon göstermediğinden emin olunması gereklidir. Bu sebeple cildin küçük bir bölümünde önceden test edilmesi tavsiye edilir. Daha sonrasında ise düzenli kullanıma başlanmalıdır. C vitamini serumu günde bir veya iki kez kullanılabilmeyedir. Kullanım öncesinde cildin derinlemesine temizlenmesi gereklidir. Uygulama öncesi doğru bir temizleme jeli ile cilt tüm kirden arındırılmalıdır. Sonrasında nemi alınan cilde serum uygulaması yapılmalıdır. Cilt ıslakken üzerine serum uygulanmaması gereklidir. Uygulama yapılırsa cilt serumu gerekli olduğu gibi ememediğinden faydası minimum seviyeye inmektedir. Bu sebeple doğru uygulama ve kullanım süreci oldukça büyük bir öneme sahiptir.

C Vitamini Serumu Faydaları

C vitaminleri serum formunda satılan ve cilde uygulanabilen ürünlerdir. Cilt bakımında oldukça önemli bir yere sahip olan c vitaminleri serumlarının birçok çeşidi mevcuttur. Bu aşamada ürün seçiminin doğru olarak yapılması gereklidir. Yalnızca çok uygun fiyatlı olduğu için bir ürünü almak ve kullanmak kesinlikle doğru değildir. Serum satın alırken içerik listesi incelenerek serum hakkında bilgi sahibi olunması gereklidir. Doğru c vitamini serumunun seçilmesi faydalarını direkt olarak etkilediğinden bilinçli kullanım gereklidir. Bu aşamada bilgi sahibi olmayan kişilerin kişisel bakım uzmanlarından veya mağazada çalışan görevlilerden bilgi alması gereklidir. Bu seçim sonrasında geriye düzenli kullanım kalmaktadır. Düzenli kullanım sayesinde cildin kusursuz bir görüntüye kavuşması mümkündür. C vitamini serumu ile birlikte farklı serumlarda kullanılabilmektedir.

•Cildi tazeler.
•Kolajen üretimini arttırarak cildin dolgunlaşmasını sağlar.
•Cildin parlak görünmesine olanak sağlar.
•Sivilce izlerini ortadan kaldırır.
•Cildin rengini eşitleyerek, renk eşitsizliklerini giderir.
•Cildin solgun görüntüsünü giderir.
•Cildi onarır.
•Nem dengesini sağlar.
•Güneş lekelerini azaltır.
•Kırışıklık görüntüsünü azaltır.
•Cildin direncini arttırır.
•Cilt yüzeyindeki morluk ve şişliğe iyi gelir.
•Sivilcelerin giderilmesine olanak sağlar.
•Cildin nem dengesini sağlar.

C vitamini Serumu Nasıl Kullanılır?

C vitamini serumun doğru kullanım şekli temiz cilde tampon hareketler yardımı ile uygulamaktır. Günde bir veya iki kez uygulanabilmektedir. Özellikle sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanımı çok daha kısa sürede sonuç alınabilmesine olanak sağlamaktadır. Uygun bir temizleme jeli ile temizlenen cildin tam olarak kurutulması ve ardından serum uygulama işlemine geçilmesi gereklidir. Temizlenen cilde az miktarda uygulanması tavsiye edilir. Daha çok fayda göstermesi için yoğun kullanım oldukça sık yapılan bir hatadır. Serumun yoğun kullanımı faydadan çok zarara sebebiyet vereceğinden bilinçli kullanım gereklidir.

C Vitamini Serumu Nemlendirici Öncesi Mi Sonrası Mı Kullanılır?

Serum kullanımına yeni başlayan kişilerin en sık dile getirdiği sorulardan biri budur. Serumun nemlendirici öncesi mi sonrası mı uygulanması gerektiği kafa karıştırıcı bir sorudur. Tüm serumlarda olduğu gibi c vitamini serumları da nemlendirici öncesinde uygulanmalıdır. Temizlenmiş ve nemi, alınmış cilde uygulandıktan sonra birkaç dakika emilmesi beklenmelidir. Ardından nemlendirici uygulamasına geçilir.