Cilt Bakımında Badem Yağı Ve Faydaları

Cilt Bakımında Badem Yağı Ve Faydaları

Günümüz şartlarında cilt bakımının önemi geçmişe oranla daha da artmıştır. Özellikle kadınlar açısından cilt bakımı günlük rutinde oldukça önemli bir yere sahip.

Günlük yapılan makyajlar, maruz kalınan kirler, cildi oldukça yoruyor. Bu sebeplerden insanlar ciltlerine iyi gelecek bakım ürünlerine yöneliyorlar. Ancak satın alınan bazı ürünlerin zararlı etkisi olduğu bilinmeden kullanılıyor. Bir kısım insan ise doğallıktan yana olduğu için doğanın sunduğu nimetlerden yararlanmaktan yana. Doğal bakım denince akla ilk gelense yağlardır. İçinde hiçbir katkı maddesi olmayan ve birçok yararı olan yağların içinde en çok tercih edileni ise badem yağıdır. Hem cilt hem saç bakımında kullanılır.

Besin olarakta çok tercih edilen tatlı bademden elde edilen bu yağ yüksek protein seviyesine, omega-9 yağ asidine, A, B1, B2, B6, E vitamini bakımından zengindir. Badem yağı tüm cilt yapılarına uygundur lakin alerjisi olan kişiler uygulamadan kaçınmaları gerekir. Cilde en iyi gelen E vitamini bakımından zengin olduğu için cilde oldukça etkili bakım yapar. E vitamini parlaklığı ve esnekliği arttırır. Kirpik se kaş bakımında da kullanılabilir. Badem yağını bir miktar elinize alıp cildinize masaj yaparak uygulayınız. Makyaj kalıntılarını da temizlemek için etkili bir yağdır. Cildi çok güzel nemlendirme ve temizleme özelliği vardır. Ayrıca cildi zararlı güneş ışınlarından korur. Badem yağı ve deniz tuzu karıştırılıp cilde peeling yapılabilir. Cilt tonunu eşitler. Pürüzsüz bir görünüm sağlar. Yapısında barındırdığı çinko ve psoriyaz sayesinde cildi yumuşatır, döküntüyü önler. Eski zamanlarda da yanık ve yara tedavisinde kullanılan bu yağın içerdiği antioksidan ve anti- inflamatuar özelliği sayesinde yanık izlerinde kullanılır. İçeriği ile göz çevresindeki morluklara da iyi gelir. Gebelik ile oluşan ya da birden alınan kilo ile oluşan çatlaklar çoğu kadının baş belasıdır. Badem yağı bu çatlakları önlemek açısından tercih edilen bir yağdır. Birçok yararlı etkisiyle adından söz ettiren badem yağı ile maskeler yapmakta mümkündür. Cilt için maske tariflerinden biri ; 1 tatlı kaşığı badem yağı, aynı ölçüde yoğurt ve bal. Bu üçlü pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Göz çizgilerini geçmeden cilde uygulanır. Maske 20 dakika bekletilir ve ılık su ile iyice durulanır. Dudakta oluşan çatlaklara da şifa olan bu yağ bir miktar dudaklara da sürülebilir. Ölü cilt hücrelerini atmaya yardımcıdır. Bu hücreler cildin sönük gözükmesine neden olur. Badem yağı sayesinde yumuşayan ciltten kolaylıkla atılır. Bunun için de Şöyle bir maske tarifi denenebilir:

  • Nohut unu
  • 1 çay kaşığı süt
  • Birkaç damla limon suyu
  • Badem yağı

Güzelce karıştırılıp cilde uygulanır ve ılık suyla yıkanır. Nemlendirici etkisi yüksek olduğu için el ve ayak nemlendirmek için de uygundur. Kadınların kabusu olan kırışıklıklar için fevkalade bir bakım yağıdır. Haftada 2 defa masaj yaparak uygulanabilir. Ayrıca kırışıklıklar başlamadan bu dönemi de geciktirici etkisi yüksektir. Cilt hastalıklarından olan sedef ve egzamaya da iyi gelir.

Ciltte sorun oluştukça değil cildimizi daha iyi hale getirmek için de bakım yapmalıyız. Genç ya da yaşlı iken değil her yaşta iken cildimize iyi bakmalıyız. Düzenli ve akıllıca bakımlarla ışıl ışıl ciltlere kavuşmak mümkün. Özellikle ambalajlı, içinde ne tür maddelerin olduğu ürünlerin üretimi böyle artmış durumdayken seçimimiz doğal bakımdan yana olmadılır. Doğadan bize armağan.