Cilt makyaja nasıl hazırlanır?

Cilt makyaja nasıl hazırlanır?

Kadınlar için makyaj, günü güzelleştirecek ya da kötüleştirecek derecede önemli bir rol oynarken ne kadar doğru ya da hatasız makyaj yaptığımızdan emin miyiz?

Makyaj sonrasında cildimizde yara, leke, sivilce oluşumunu engellemek ve fondöten kalıntılarının kalmaması için makyajdan önce cildimizi buna alıştırmamız ve hazırlamamız gerekiyor. Bunun için de en önemli faktör düzenli maske, serum ve nemlendirici krem kullanımı olsa da makyaj yapmadan yarım saat önce yapacağımız işlemler makyajın ne kadar iyi ve kalıcı olacağı konusunda önemli bir rol oynuyor.

İlk adım yüzü toksinlerden ve yağdan arındırmak sonrasında nemlendirilmeye hazır hale getirmek olduğu için arındırıcı yüz jelleri veya sabunlarla yüzü temizleyerek işe başlamak gerekiyor ardından cilt lekelerinden ve siyah noktaların rahatsız görünümünden kurtulmak için siyah nokta bantları veya kağıt maskelerini yüzümüze uygulayıp ilk aşamayı tamamlamış bulunuyoruz.

İkinci aşama ise cildin yağ ve kuruluk dengesini sağlamak. Burada en önemli şey cilt tipinizi bilmek ve ona uygun ürünler kullanmak. Kuru, yağlı veya karma cildinizi fondöten sürmeye hazırlamak için öncesinde ciltteki yağı veya kuruluğu dengeleyecek tonik veya serumlar kullanmak gerekir.

Üçüncü aşamada ise en önemli kısım olan cildi nemlendirmektir. Cilt tipinize uygun nemlendiriciyle 5 dakika boyunca yüzünüze dairesel hareketlerde masaj yaparak iyice emilmesini sağlıyoruz. Nemlendiriciyi masaj yaparak uygulamak ise kan dolaşımını hızlandırıp cildinizi makyaj için daha uygun bir hale getirir.

Dördüncü aşamada ise geriye sadece makyaj öncesi cilt tipimize uygun bazı uygulamak kalıyor. Bazı seçmek de en az nemlendirici ve fondöten seçimi kadar önemli. Nasıl bir ton açık veya koyu fondöten yüzümüzde hoş durmuyorsa cilt tipini bilmeden kullanılan yanlış bazın da cildimize fayda sağlayabilecek bir etkisi olmuyor. Uygun bazı yüzümüze sürdükten sonra 3-4 dakika kadar bekleyip fondöteni uyguladığımız takdirde parça parça kalmadan yüzünüzle bir bütün halinde uyum sağlayan makyajın en önemli aşamasını tamamlamış olacaksınız.

GÖZLER VE DUDAKLAR

Yüzümüzü nemlendirirken gözleri ve dudakları unutursak makyaj bütünlüğünü sağlayamayız. Bu yüzden makyaj öncesi gözaltı morlukları veya şişkinlikleri için kağıt maskeler, ev yapımı doğal maskeler yaparak gözaltı morluklarını azaltmalı ve aynı şekilde uygun bir nemlendirici ile göz altlarını nemlendirmeliyiz. Dudaklar için ise rujun parça parça durmaması için öncesinde şeker veya kahve ile dudak peelingi yapmak veya nemlendirici etki yaratacak kremler kullanarak dudaktaki kuruluğu yok ettikten sonra makyaja başlanmalıdır.