Doğal Yollarla İstenmeyen Tüylerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

Doğal Yollarla İstenmeyen Tüylerden Nasıl Kurtulabilirsiniz?

İstenmeyen tüyler adı üstünde varlığından hoşnut olmadığımız ve uzun zamanlardan beri kurtulmak için çözümler aradığımız bir durumdur.

Epilasyon makinesi, ağda, tüy dökücü kremler, spreyler gibi pek çok çözümü olsa her zaman doğallıktan yana olan kişiler istenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal yollar ve bitkisel tarifler keşfetmiştir.

İstemeyen tüylere en etkili çözüm ağda gibi görünse de uygulama aşamasında fazlasıyla acı veren bir yöntemdir. Aynı zamanda ağda kullanımından sonra temizliği de zahmetli olan bir işlemdir. Bir de cildiniz hassas ise ağda uyguladıktan sonra kıl kökleri ve deriniz tahriş olabilir.

Tüy dökücü kremler ve benzeri ürünler ise uzun süreli bir rahatlık sağlamayan, geçici çözümlerdir. Bu nedenle sık sık uygulama yapmak gerekir. Ve bu da oldukça yorucu ve zahmetli bir iş haline gelmektedir. Lazer epilasyon tercih edilirse de hem maliyetli hem de acı veren bir yöntem seçilmiş olacağından tüylerden kurtulmak adına doğal yollar en mantıklı çözümdür.

İstenmeyen Tüylere Ruslardan Doğal Çözüm

Rusların yüzyıllar öncesine uzanan, istenmeyen tüylerden kurtulmak için bulduğu tamamen doğal bir tarif bulunmaktadır. Günümüzde hala bu yöntem kullanılmakta ve kullanmaya başladıktan sonra tüylerde görülen azalma hızlı bir şekilde gözle görülebilmektedir.

Bu tarifi hazırlamak için sadece 2 adet malzeme yeterlidir. İlk malzeme ceviz kabuğudur. Ancak direk olarak ceviz kabuğu kullanılmayacağı için ayrıntılı anlatmak gerekir. Uygulama yapacağınız bölgeye göre değişmekle beraber, 3-4 avuç ceviz kabuğunu yakarak kül haline getirmemiz gerekmektedir. Bu malzemeyi hazırlarken önemli olan ilk unsur, yakma işlemini güvenli bir yerde yapmaktır. Özellikle açık havada yapılması tavsiye edilir.

Diğer önemli olan unsur ise yakma işlemini yaparken ceviz kabuklarının içine tutuşturmak adına gazete, kâğıt parçası gibi maddelerin atılmamasıdır. Çünkü sadece ceviz kabuğu özünün kalması doğallık açısından önemlidir. Sıra kabuklar kül haline dönüştükten sonra temiz bir kaba kaşık yardımı ile külleri almakta. İkinci malzeme ise sudur. Küllerin içine suyu krem kıvamı elde edene kadar yavaş yavaş eklemeniz gerekmektedir.

Tüylerden Kurtulmak İçin Tarif Nasıl Uygulanmalıdır?

Krem kıvamını elde ettikten sonra karışım 12 saat boyunca bekletilmelidir. 12 saatin sonunda uygulama yapılacak bölgeye krem güzelce yayılmalıdır. Önemli olan nokta, tüylerinizin alınmamış olmasıdır. Krem cildinizde 30 dakika bekledikten sonra temizlenmelidir. Bu işlem günde 3 kez olmak üzere gün boyunca uygulanmalıdır. Her ay tekrar edildiği sürece 3-4 ay sonunda tüylerinizden kurtulmuş olacaksınız. Eğer tüylenme devam ederse uygulamaya devam edebilirsiniz.

Yüzdeki Tüylerden Kurtulmak İçin Doğal Tarif

Zerdeçal kısa ve ince tüyler üzerinde oldukça etkili bir baharattır. Bu nedenle yüzümüzde bulunan ve diğer tüylere nazaran daha ince olan tüylerimizden kurtulmak için hem doğal hem de etkili bir yöntemdir. 2 yemek kaşığı zerdeçal içerisine macun kıvamı için yeterli olacak kadar süt eklediğimizde maskemiz hazır olacaktır. Elde ettiğimiz macunu 15-20 dakika yüzünüzde beklettikten sonra ılık su ile durulayabilir ve bu işlemi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal tarif alternatifleri bulunmaktadır. Bu tarifler bir anda tüylerin komple yok olmasını sağlamasa da zamanla daha seyrek hale gelerek bir süre sonra bitmesine yardımcı olacaktır.