Papatya suyunun faydaları nelerdir?

Papatya suyunun faydaları nelerdir?

Hepimiz iyi görünmek isteriz ve bazen bunu abartıp cilt ve saç bakım ürünlerine çok para veririz. Ama artık bunu değiştirecek bir fikrim var.

Hem uygun hem de kimyasal maddeler yok. Tamamen doğal, evde hazırlayabileceğimiz türden bir şey ve bu papatya suyu. Birçok özelliği bulunan bu suyu çok seveceksiniz. Öncelikle nasıl papatya suyunu hazırlayabileceğimize bakalım.

Papatya Suyu Nasıl Hazırlanır?

Taze papatyalarımız varsa 10-15 tane, eğer yoksa 8 papatya çayını bir tencerede kaynattığımız suya atalım ve altını kısalım. 15 dakika demlenmesini bekleyelim ve ocaktan alalım. Yarım saat bekledikten sonra papatya çayı kullanılmışsa poşetlerini içinden alalım.

Papatya Suyunun Saça Uygulanması

Bunun için 3 tane farklı uygulamamız var. Birincisi saçımızın sağlığı için yapabileceğimiz bir bakım kürü, ikincisi günlük hayatta kullandığımız şampuanın içine papatya suyunu eklemek, üçüncü ve son uygulamamız saçımıza durulama suyu olarak kullanmak.

Papatya Suyuyla Saç Bakım Kürü Hazırlamak

Biraz papatya suyunun içine bir çay kaşığı lavanta yağı ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra 4 yemek kaşığı sade yoğurt ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Oluşturduğumuz karışımı saçlarımıza köklerden başlayarak uçlara doğru iyice yedirerek sürelim. Yarım saat bekledikten sora ılık su ile şampuanlayıp maskeyi saçımızdan çıkaralım. Papatya suyu ile durularsanız daha çok etkili olacaktır.

Papatya Suyu İle Saç Rengi Açmak

Günlük hayatta kullandığımız şampuanın içine 3-4 yemek kaşığı papatya suyu ekleyerek saçlarınızın rengini açabilirsiniz.

Papatya Suyu İle Cilt Temizleme Kürü

5-6 yaprak naneyi tencereye doğrayalım ve içine 2 yemek kaşığı papatya ile 3 su bardağı su ekleyelim. Yarım saat bekleyelim ve ocakta ısıtalım ama kaynamamasına özen gösterelim. Isındıktan sonra soğumasını bekleyelim. Hazırladığımız kürü kavanoza koyarsak 1 haftalık temizleme kürü elde ederiz. Pamuğumuzu ıslatıp cildimize sürelim. Bunu sürekli olarak yaparsak sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellemiş oluruz.

Papatya suyunun faydaları henüz bitmedi. Tenimizle temas etmesi dışında tüketerek de faydasını görebiliriz.

İltihaplanmaları giderilmesinde, bel ve kas ağrılarını dindirmede, çayını yapıp içmekle birlikte bronşite faydalı olacaktır. Ayrıca diş etlerimize sağlıklı olmasında yardım edecektir. Gözdeki şişkinlikler azalacaktır. Mide yanması, nezle, sinir ve romatizma ağrılarına iyi gelir.

Görmüş olduğunuz gibi hem doğal hem ekonomik aynı zamanda hazırlanması da kolay.