Saç Beyazlamasını Azaltmanın Etkili ve Doğal Yolları

Saç Beyazlamasını Azaltmanın Etkili ve Doğal Yolları

Erken saç beyazlaması insanları rahatsız eden durumlardan biridir. Pek çok farklı sebebe bağlı olarak saç beyazlaması meydana gelebilir. Doğal ve etkili yöntemler kullanıldığı zaman saç beyazlamasının önüne geçmek mümkün olur.

İlk olarak Selçuklu yapılmasının nedenini öğrenmek gerekir. Daha sonra tercih edeceğiniz doğal yöntemler yardımı ile saç beyazlamasını durdurabilir ya da beyazlayan saçları azaltabilirsiniz. Saç beyazlaması daha çok genetik faktörler olarak ortaya çıkar. Aynı zamanda stres ve metabolizma gibi durumlarda saç beyazlamasının sebepleri arasında gösterilebilir. Erken yaşta saç beyazlaması söz konusuysa bunun sebebi genellikle genetik faktörler olarak ortaya konulur. Saç beyazlamasını azaltmak için kimyasal yöntemler kullanılacağı zaman saçlar yıpranmaya başlar. Fakat bitkisel çözümler tercih edildiği zaman herhangi bir yıpranma durumu söz konusu olmadığı gibi saçların beslenmesi konusunda da fayda sağlanır.

Saç Beyazlamasının Nedenleri

Saç beyazlamasının pek çok farklı sebebi olmaktadır. Saç pigmentlerinin değişimi genellikle hormonlara bağlı olarak ortaya çıkar. Hormonlarda bir dengesizlik durumu söz konusu olduğu zaman saç beyazlaması kendini göstermeye başlar. Saç beyazlamasının en belirgin sebeplerinden bir diğeri ise genetik faktörler olmaktadır. Aile derken saç beyazlaması gibi bir durum söz konusu ise genetik olarak sizde de böyle bir durum söz konusu olabilir. Saç beyazlamasına karşı genetik yatkınlığı olmayan kişilerde daha genç yaşlarda beyazlama durumu söz konusu olur. Saç renginin oluşmasını sağlayan melanin eksikliğinde saç beyazlaması bir gibi bir durum söz konusu olur. Saç beyazlamasının diğer bir sebebi ise stres olmaktadır. Aşırı stres ve alkol kullanımı gibi durumlardan erken yaşta saç beyazlaması görülmeye başlanır. Kimyasal maddelerden kaynaklı olarak da saç beyazlaması ortaya çıkmaya başlar.

Siyah Çay

Siyah çay saç beyazlamasını durdurma ve erteleme konusunda fayda sağlayan doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Doğru ve düzenli bir kullanım durumu söz konusu olduğu zaman kısa süre içinde etkisini görebilirsiniz. Genetik faktörlü olan saç beyazlaması dışında diğer bütün saç beyazlamalarını engelleyebilir.

Malzemeler;

  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yeşil çay

Yapılışı;

1 su bardağı suyun içerisine 3 yemek kaşığı yeşil çay ilave ettikten sonra kaynatınız. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzgeç yardımı ile suyunu süzüp saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Saçlarınıza uygularsanız masaj yapmanız gerekir. Masaj yardımı ile saç derinizde kan dolaşımı hızlanır ve beyazlamanın önüne geçmek daha kolay olur. Saçlarınızı yıkarken sülfat içermeyen şampuanları tercih etmeye de özen göstermeniz önerilir. Sülfat içeren şampuanlar saçın yıpranmasına sebep olacağı için beyazlamayı tetikleyici olabilir.

Limon Suyu ve Hindistan Cevizi Yağı

Saç beyazlamasına engelleyebilmek adına limon suyu ve Hindistan cevizi yağı büyük bir fayda sağlar. Aynı zamanda Hindistan cevizi yağı saçın bakımını ve nemini sağladığı için daha canlı bir görünüm ortaya çıkar. Evde son derece kolay bir şekilde hazırlanır ve uygulanır.

Malzemeler;

  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 3 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı;

Bütün malzemeler bir kabın içerisine alındıktan sonra homojen bir hal alana kadar iyice karıştırılır. Daha sonra bu karışım saç diplerine masaj yapar vaziyette uygulanır. Saç uçlarınız yıpranmış bir durumda ise saç uçlarına da bu karışımı uygulayabilirsiniz. Saçınızda 20 ila 25 dakika arasında beklettikten sonra saçlarınızı ılık su ile yıkayabilirsiniz. Saçların beyazlamasını durdurduğu gibi aynı zamanda yoğun bir bakım imkanı da sağlar. Limon suyu saçlarınızı biraz sertleştireceği için duş esnasında biraz saç kremi uygulayabilirsiniz.

Hint Yağı ve Hardal Yağı

Hint yağı ve hardal yağı karışımı saç beyazlamasını durdurma özelliğine sahiptir. Bu karışımı evde kolay bir şekilde hazırlayarak saç beyazlamasına karşı etkin ve doğal bir çözüm sağlayabilirsiniz.

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı hardal yağı
  • 2 yemek kaşığı jojoba yağı ya da hint yağı

Yapılışı;

Malzemeler cam bir kabın içerisine alınır ve homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırılır. Karışım tam olarak kıvam aldığı zaman saç diplerinizden başlayarak saç boyuna ve ucuna masaj yaparak uygulayın. 20 dakika ile 25 dakika arasında beklettikten sonra saçlarınızı ılık su ile yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı yıkarken doğal şampuan ve saç kremi tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.

Soğan Suyu

Saç beyazlamasının önüne geçmek bazı durumlarda mümkün olmazken bazı durumlarda ise mümkündür. Genetik faktörlü saç beyazlamasını ileri bir yaşa ertelemek mümkün olmaz. Fakat stres ve hormonal etkilerden kaynaklı olan saç dökülmelerini doğal yöntemler ile durdurulabilir. Bu yöntemlerden bir diğeri de soğan suyu olmaktadır. Saç beyazlamasını önleme ve saçların daha hızlı uzaması konusunda büyük bir fayda sağlar.

Malzemeler;

  • Temiz bir tülbent
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan

Yapılışı;

İlk olarak soğanları küçük parçalara ayırmak gerekir. Daha sonra zeytinyağını üzerine ilave ederek iyice karıştırılır. Bir süre bekletip birbirine karışmasını bekleyin. Daha sonra bu karışımı saç diplerinden uçlarına doğru uygulayın ve 20 ila 30 dakika arasında beklettikten sonra bol su ile yıkayın. Saçınıza uyguladığınız sırada 10 dakika kadar masaj yapabilirsiniz. Saçlarınızı yıkarken saç kremi kullanmanız daha faydalı olacaktır.