Yüz İçin Plazma Enjeksiyonunun (PRP) Faydaları ve Kontrendikasyonları

Yüz İçin Plazma Enjeksiyonunun (PRP) Faydaları ve Kontrendikasyonları

Yüze bir çevre boyunca ayrıntılı olarak plazma enjeksiyonu yapılması, birçok kadın ister koyu halkalar, ister kırışıklıklar için en son tedavi yöntemlerinden biri olan plazma enjeksiyonu ile yüz problemlerini tedavi etmeye başvurmaktadır.

Yüze bir çevre boyunca ayrıntılı olarak plazma enjeksiyonu yapılması, birçok kadın ister koyu halkalar, ister kırışıklıklar için en son tedavi yöntemlerinden biri olan plazma enjeksiyonu ile yüz problemlerini tedavi etmeye başvurmaktadır. Bunun nedeni, plazma enjeksiyonunun cilde büyük kök hücreler sağlanarak yapılması, gençliğin ve canlılığın gösterilmesine yardımcı olmasıdır.

Yüz Plazma Enjeksiyonunun (PRP) Faydaları Nelerdir?

Yüze plazma enjeksiyonunun faydaları, kozmetoloji dünyasındaki en önemli atılımlardan biri olduğu için cildin gençliğini ve canlılığını korumaktır. Plazma enjeksiyonunun cilde faydaları şunlardır:

  • Cilde güvenle tazelik ve canlılık sağlar.
  • Yüz cildi genç göründükçe daha elastik hale gelir.
  • Yüzdeki gözenekleri daraltmaya yardımcı olur ve yüz dolgun ve güzel görünür.
  • Plazma enjeksiyonu, cildi tek tip bir renk haline getirmek ve yaşlanma belirtilerinden kurtulmak için çalışır.
  • Cildin ihtiyaç duyduğu kollajen üretimini arttırır, pürüzsüzlüğüne ve parlaklığına yardımcı olur.
  • Hyaluronik asit içerdiği için yüzdeki kırışıklıkları azaltır.
  • Aşırı kas kullanımından dolayı yüzde oluşan ince çizgilerden kurtulur.
  • İster göz altı ister boyun üstü olsun, cildi sıkılaştırır ve içindeki sarkmaları azaltır.

Plazma Enjeksiyonu Yüze Zarar Verir Mi?

Yüz, özellikle kadınlar için yaşla birlikte güzelliğini ve zarafetini kaybeder ve önemli ölçüde incelir. Bu nedenle, yüz için plazma enjeksiyonu, cilt estetiği dünyasında yüzde hasara neden olabilecek en son teknolojilerden biri olarak kabul edilir.

  • Plazma enjeksiyonu yüze dolgun bir şekil verir, yani şişerek normal boyutuna döner, çünkü plazma cilde trombosit sağlar ve hücre bölünmesine ve hasarlı olanların yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca ciltteki kollajen üretimini artırır.
  • Yüz plazma enjeksiyonu, cildi güzelleştirmenin ve en ince yüzü tedavi etmenin modern yoludur.
  • Plazma enjeksiyonu, çok sayıda farklı cilt hastalığının tedavisinde ve ciltteki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
  • Derideki protein üretimini arttırır ve onu ayıran en önemli şey plazma enjeksiyonu sonrası komplikasyonların olmamasıdır.
  • Yüze plazma enjeksiyonu, yüz büyütmenin en başarılı yöntemidir.

Yüz İçin Plazma Enjeksiyonunun Sonuçları Ne Zaman Gözle Görünür Hale Gelir?

Plazma enjeksiyonu yapılan kadınlar ciltte göz kamaştırıcı sonuçlar görmeyi bekliyorlar ve haftada bir seans olmak üzere 3 seansta yüz plazması yapılıyor ve ardından her yıl bir seans yapılıyor. Yüz plazma enjeksiyonunun sonuçları bazı durumlarda ilk seanstan sonra hızlı bir şekilde ortaya çıkar ve cilt tipine ve tedavi edilecek sorunlara bağlı olarak bir vakadan diğerine farklılık gösterir. Yüze yönelik plazma enjeksiyonunun sonuçları kademeli ve yavaş olarak görülmekle birlikte, cilt problemlerinin hasarlı cilt hücrelerini onararak sağlam bilimsel yöntemlerle tedavi edilmesi nedeniyle uzun süre kalıcıdır.

Yüze Plazma Enjeksiyonunun Zararları Nelerdir?

Yüzde meydana gelen hasarların bir kısmı yüze plazma enjeksiyonu sonucu ortaya çıkar ve genellikle geçicidir ve uzun süreler boyunca sürmez ve tüm vakaları etkilemez ve plazma enjeksiyonunun en belirgin zararları şunlardır:

Yüzde artan pigmentasyon: Bir dizi genel yüz pigmentasyonu mavi veya mor görünür, bu normaldir ve endişe verici değildir. Bu pigmentasyonun zararı, yüzün geçici bir deformasyonu ve dolayısıyla bir süre cildi terk etmemesidir. Pigmentasyon birkaç günde doğal olarak iz bırakmadan kaybolur.

Enfeksiyon: Enfeksiyon yüze plazma enjeksiyonunun en ciddi zararlarından biridir ve ciltte birçok soruna neden olur. Enfeksiyon, plazma enjeksiyonunda kullanılan aletlerin kontaminasyonundan ve kullanımdan önce sterilize edilip dezenfekte edilmemesinden kaynaklanır. Hastanın bazen enjeksiyon için geri çekilen plazmada bir virüs taşıyor olması durumunda da enfeksiyon meydana gelir.

Cilt soyulması: Yüz, cildin dış tabakasından sıyrılır, ancak bu geçici bir hasardır. Bu durumda sorunun ağırlaşmaması için özen gösterilmelidir.

Yüz Plazma Enjeksiyonundan Sonra İpuçları

Plazma sonucunu korumak için yüze plazma enjeksiyonu yapıldıktan sonra izlenmesi gereken bazı ipuçları vardır ve bu ipuçları şunlardır:

  • Yüze tam bir gün, yani 24 saat boyunca plazma enjeksiyonundan sonra yüzü su veya losyonla yıkamaktan kaçının.
  • Bol sıvı, özellikle su içmelisiniz çünkü ciltteki hasarlı hücrelerin tedavisine yardımcı olur.
  • Bazı durumlarda plazma enjeksiyonunun sonuçlarının ortaya çıkması uzun zaman alır, bu nedenle strese girmemek ve sabırlı olmak gerekir.
  • Sağlıklı ve dengeli bir diyet yapmak, plazma enjeksiyonu için tatmin edici sonuçların ortaya çıkmasına yardımcı olur, bu nedenle çeşitli ve entegre bir diyetin izlenmesi tercih edilir.
  • İmmün yetmezliği veya anemisi olan hastalar plazma enjeksiyon yaptırmaktan kaçınmalıdır.

Yüz Plazma Enjeksiyonu İle İlgili Bir Kişinin Deneyimi

Evlenmek üzere olan çoğu kadın ve kıza yüzdeki problemlerden kalıcı olarak kurtulmak için yüze plazma enjeksiyonu yaptırmaları tavsiye edilir. Bu nedenle kadınlardan biri yüz plazmasıyla ilgili deneyimini anlatıyor:

Çeşitli medyadan modern yüz plazma teknolojileri ve bunların ciltteki koyu halkaları, kırışıklıkları ve ince çizgileri tedavi etmedeki etkinlikleri hakkında bilgi aldım. Uzman bir doktora gittim ve plazma enjeksiyonları yapmaktan dolayı herhangi bir kontrendikasyonum olmadığından emin oldum ve plazma enjeksiyon seansları yaptım ve daha sonra yüzün şeklini tamamen değiştirdim:

  • Plazma ince bir iğne ile ve yüzümde tedavi edilecek bölgelere lokal anestezik kullanılarak enjekte edildi.
  • Sivilce izleri ve pigmentasyon gibi yaşadığım tüm sorunlardan kurtuldum.
  • Plazma enjeksiyonu, ağız çevresindeki ve göz altındaki hafif kırışıklıkları tedavi etmeme yardımcı oldu.
  • Cilt problemleri yaşayan tüm kadınlar yüz için plazma enjeksiyonlarını denemelidir çünkü yararlıdır ve etkileyici bir sonuç verir ve sanatçıların ve ünlülerin tercihidir.

Plazma Enjeksiyonu Kullanımına Kontrendikasyonlar

Yüz için plazma enjeksiyonu, ameliyatsız en önemli ve başarılı modern kozmetik yöntemlerden biridir. Ancak buna rağmen, plazma kullanımının yasak olduğu bazı durumlar vardır ve bu durumlar şunlardır:

  • Trombositopeni sendromlu hastalar
  • Hamile kadınlar veya yeni ateşli hastalık geçirmiş hastalar
  • Trombosit sayısı düşük, 100.000'den az trombosit olan bir kişi
  • Bazı insanlar, antikoagülanlar ve steroidal olmayan anti - inflamatuar ilaçlar gibi plazma kullanımını önleyen ilaçlar alır.
  • Kan dolaşımı dengesizliği olan insanlar
  • Yüz herpes enfeksiyonu veya lokal cilt rahatsızlıkları olan hastalar.
  • Diyabet veya herhangi bir enfeksiyon türü gibi kronik hastalıklardan ve enfeksiyonlardan muzdarip kişiler.

Plazma Enjeksiyonu Sonrası Yüz Şişmesinin Tedavisi

Yüze plazma enjeksiyonu yapıldıktan sonra bazı yan etkiler ortaya çıkar, ancak tüm vakaları etkilemeyen nadir etkilerden biri olarak kabul edilir ve bu etkiler arasında yüzde şişlik ve bazı lekelerin, morlukların ve etkilerinde ortaya çıkması ve kolayca tedavisi şu şekilde ele alınır:

  • Yüzde şişkinlik oluşumu, plazma enjeksiyonunun başarısı ile aynı zamana denk gelir, bu nedenle endişe nedeni değildir ve çoğu durumda normaldir.
  • Bu şişliklerin etkileri birkaç gün içinde en geç iki veya üç gün içinde kaybolur, bu nedenle endişe kaynağı değildir.
  • Yüzde beliren renk lekeleri de hızla kaybolur ve ardından yüz güzel görünmeye başlar.
  • Doktor ciltte şişlik ve morarma olan bölgelere buz paketleri uygulanmasını önerir ve bu onlar için en iyi tedavi yöntemidir.

Bu yazıda, yüz için plazma enjeksiyonu ve bunun sivilce veya siyah nokta gibi cilt problemlerinin tedavisindeki etkisine ve erken kırışıklıklara ilişkin tüm önemli bilgilere değindik. Her kadının taze ve sağlıklı bir cilde kavuşmasına yardımcı olur ve plazma enjeksiyonu kozmetik tedavide uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.