Fondöten Uygulaması Sırasında Yapılan Hatalar

Fondötenler birçok kadının vazgeçilmez ten ürünleridir. Cildin renk eşitsizliklerini gidermek ve pürüzsüz bir görüntüye sahip olmak amacıyla fondötenler sıklıkla kullanılmaktadır.

Fondötenler birçok kadının vazgeçilmez ten ürünleridir. Cildin renk eşitsizliklerini gidermek ve pürüzsüz bir görüntüye sahip olmak amacıyla fondötenler sıklıkla kullanılmaktadır. Fondöten seçimi kadar önemli olan bir diğer unsur ürünü doğru uygulamaktır. Ürünün ne amaçla ve nasıl uygulandığı kusursuz bir görüntüye sahip olunması için önemli bir detaydır. Kullanım miktarından cilde yedirilmesine kadar her türlü detaya dikkat etmek gerekmektedir.

Temiz Bir Cilt Ve Doğru Fırça Seçimi

Fondötenler renk eşitleyici ten ürünleridir. Birbirinden farklı çeşitleri mevcut olan fondötenlerin kimisi hafif kimisi ise yoğun yapıya sahiptir. Yüksek kapatıcılığa sahip ürünlerin yoğunluk seviyeleri oldukça fazladır. Kapatıcılık seviyesi fazla olan fondötenlerin cilde yedirilmesi ve dağıtılması hafif yapılı fondötenlere oranla daha zordur. Yoğun kapatıcılığa sahip fondötenlerin el ile uygulanması kesinlikle doğru değildir. Sık kıllı bir fırça veya nemli bir sünger ile ürünü tüm vilde uygulamak gerekmektedir. Yapısı sebebiyle dağıtılması daha zor olduğundan cilde azar azar uygulanması tavsiye edilmektedir. Ürünün cilde iyi bir şekilde uygulanması için özen göstermek sonucun kusursuz olmasında etkilidir. Nemli sünger ile fondöten uygulamak fırça ile uygulanan işlemlerden çok daha doğal bir görüntü vermektedir. Doğal bir görüntü için nemli sünger seçilirken daha yoğun bir görüntü için fırça tercih edilmelidir. Hafif yapılı fondötenler için el ile uygulama işlemine başvurulabilmektedir. Yapısının hafif olması cilde kolaylıkla uygulanmasına neden olduğundan kullanılan teknik çok önemli değildir.

Fondöten Öncesi Nemlendirici Uygulaması

Fondöten uygulaması öncesin de cildin temizlenmiş ve nemlendirilmiş olması gerekmektedir. Kirden arınmış bir cilde fondöten uygulamak ile kirli bir cilde fondöten uygulamak arasında ciddi bir fark bulunmaktadır. Temizlenmemiş ve düzenli peeling yapılmayan ciltte fondöten katmanlı bir görüntüye neden olmaktadır. Ayrıca cilt tipi ne olursa olsun fondöten uygulaması öncesinde cildin iyice nemlendirilmiş olması gerekmektedir. Nemlendirici uygulaması sonrasında birkaç dakika cildin ürünü çekmesi beklenmelidir. Aksi durumda fondöten cilt yüzeyinde iyi oturmayacaktır. Seçilen nemlendiricinin cilt tipi ile uyumlu olması diğer bir önemli unsurdur. Nemlendiricinin fondötenin yapısını bozmaması için uygulamanın doğru yapılması gerekmektedir.

Fazla Ürün Kullanmamak

Sonucun kusursuz olması için bir anda fazla ürün kullanmak oldukça sık yapılan bir yanlıştır. Kusurların yok edilmesi için fondöten kullanmak yerine kapatıcıya başvurmak gerekmektedir. Fondötenlerin cilt için renk eşitleyici ürünler olduğunun unutulmaması ve bu bilgi ile ürünün uygulanması tavsiye edilir. Eğer gerekiyorsa ürün azar azar arttırılarak uygulanmalıdır. Kullanılan fondötenin alın bölgesinde saç diplerine ve boyun kısmına da uygulanması gerekmektedir. Bu şekilde ürün maske gibi durmayacak ve doğal bir görüntü oluşmasına olanak sağlayacaktır. Cilt yüzeyi akneli veya lekeli ise fondöten işlemi öncesinde kapatıcı uygulamak ve ürünü iyice dağıttıktan sonra fondöten uygulamak gerekmektedir.

Tek Başına Fondöten Kullanımı

Fondöten uygulamasının tek başına yapılması yanlış bir uygulamadır. Cildin her bölgesinin aynı renkte olmaıs yapay bir görüntü oluşturur. Kullanılan ürünün yapısına bağlı olarak allık veya bronzer tercih edilmelidir. Cildin doğal ve boyutlu görünmesi için fondötenin tek başına kullanımı kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Eğer kullanılan fondöten ince bir yapıya sahipse tek başına uygulanabilir. Fakat yanakların hafif renklendirilmesi sonucun kusursuz olması için önemlidir.

Sağlık Haberleri