1 Çay kaşığı bile tüketildiğinde hafızayı ve beyni geliştiren süper baharat

1 Çay kaşığı bile tüketildiğinde hafızayı ve beyni geliştiren süper baharat

Hafızanızı ve beyni geliştiren harika bir baharat var! Üstelik o kadar faydaları fazla ki bir çay kaşığı tüketmek bile yeterli oluyor. İşte hafızayı ve zihni açan o baharat!

Beyni güçlendiren besinler her zaman araştırma konusu olmuştur. Beyne zarar veren gıdalar arasında kızartılmış ve işlenmiş gıdalarla şeker ilk sırada yer alır.

Alkol tüketmekte beyne zarar vermektedir. Bazı besinler ise beyni geliştirmektedir.

Örneğin yapılan araştırmalarda ceviz tüketmenin beyni geliştirdiği ortaya çıkarılmıştır. Bazı bitki ve baharatların da beyni geliştirdiğine dair bilgiler yayınlanmaya başladı.

Akşam gazetesinde yayınlanan bir haberde; Gün içerisinde sadece 1 çay kaşığı bile tüketildiğinde zihni açan, beyni geliştiren hafıza dostu bir baharattan bahsedildi. O baharat Zerdeçal... Zerdeçal için altın mucize tanımı yapılıyor.

Baharatlar dünyasında zerdeçal hafızayı iyileştiriyor. Zerdeçal içerisindeki kurkumin maddesi sayesinde unutkanlığa iyi geliyor. İşte zerdeçal baharatının faydaları...


"Kurkumin" adı verilen etken maddesi ile zerdeçal, güçlü ve doğal bir antioksidan. Tarih boyunca tedavi amaçlı olarak kullanılmış olan bu kök bitkisi, beynin oksijenlenmesine, bilgiyi öğrenmenize ve işlemenize yardımcı olur.

Zerdeçalda bulunan kurkuminden tam olarak faydalanmak içinse zerdeçalı yağ içinde hafif ısıya maruz bırakmak gerekir. Sebze veya et yemeklerinizi bitkisel yağ ve zerdeçalla sote etmek bunun için çok ideal bir yöntem. Kurkumin içeren bir gıda takviyesi kullanımında ise emilimi yüksek ve standartlara uygun olanları seçmeye özen göstermelisiniz.

HAFIZAYI GELİŞTİREN DİĞER FAKTÖRLER

Mutlaka kitap ya da gazete okuyun. Gün içerisinde 1 saat yürüyüş yapın. Su tüketimine dikkat edin. Yeşil tüketimini artırın. Kireçli sulardan uzak durun. Beyni geliştirmek için mutlaka ama mutlaka yeterince uyuyun.

Yapılan araştırmalarda yeterli oranda uykusunu alamayan kişilerin depresyon, halsizlik ve hafıza problemleri yaşadığı belirtilmiştir. Ayrıca kalp sağlığı da tıpkı beyin sağlığı gibi doğrudan uyku ile orantılıdır. Güne enerjik başlamak için iyi bir uyku uyumuş olmak gerekmektedir.

Hafıza dostu alışkanlıklar arasında bilim insanları bulmaca çözmenin de iyi geldiğini belirtmektedir. Yaşınız kaç olursa olsun mutlaka bulmaca çözmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.