1 çay kaşığı yetiyor! Tansiyonu düşürüyor vücudu temizliyor

1 çay kaşığı yetiyor! Tansiyonu düşürüyor vücudu temizliyor

Çörek otunun pek bilinmeyen faydaları ortaya çıktı. Üstelik sadece 1 çay kaşığı tüketmek yetiyor

Çörek otu yüzyıllardır büyüklerimiz tarafından kullanılan bir mucize. Bugün ilk kez hiç duymadığınız bazı faydalardan bahsedeceğiz.

Akşam gazetesinde yayınlanan özel bir haberde çörek otu kullanımının vücut üzerindeki harika etkilerinden bahsedildi. Üstelik gün içerisinde bir tutam kullanmak yetiyor da artıyor bile.

Alışkanlık haline getirin ve çörek otundan yararlanın. mutlaka çörek otunu tüketin. İşte vücudumuz üzerinde sağlamış olduğu mucize etkilere ait o bilgiler.

Çok sayıda beslenme uzmanı çörek otunun faydalarından sürekli olarak bahsetmektedir.

Derdi veren Allah ne demişler dermanını da verir..

Çörek otunun azı şifa çoğu riskli olsa da en önemli hastalıkların ilacı. Tansiyondan kansere kadar etkili olan çörek otunun kullanımını ve faydalarını bir araya getirdik.

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI

Çörek otu astıma faydalıdır. Birçok araştırmanın sonucu da bunu kanıtlıyor.

Çörek otu yüksek tansiyonu düşürüyor.

Çörek otu meme kanserine neden olan kanser hücrelerini yavaşlatıyor.

Fareler üzerinde yapılan deneyler sonucu çörek otu yağının kan şekerini düşürme noktasında önemli rol aldığı ortaya konulmuştur.

Çörek otu zayıflamaya yardımcı olur.

Çörek otu kan şekeri seviyeleri, kolesterol, bağırsakta oluşan glikoz emilimi gibi etmenleri düzenleyerek kilo vermeye yardım eder.

ÇÖREK OTU NASIL KULLANILIR?

Çörek otu tohumları kullanılabilir. Tohumları öğütülerek tüketilebilir. Yalnız tohumlarının önceden öğütülmüş şekilde satın alınmasını tavsiye etmeyiz. Çünkü önceden öğütülen tohumlardaki mineraller ve uçucu yağlar özelliğini kaybetmektedir. Öğütülmeden alınırsa çörek otu çiğnenerek de tüketilebilir.

Kahvaltıdan ya da yemeklerden yarım saat önce, aç karnına, bir tatlı kaşığı çörek otu çiğnenerek bir bardak su ile tüketilebilir.

Yoğurt ya da sütle tüketilmesi önerilmemektedir.

Çörek otu yağı şeklinde tüketilebilir. Yağının soğuk pres yöntemi ile üretilmesine dikkat etmek gereklidir.

Günde bir kez kahvaltıdan ya da yemekten önce bir tatlı kaşığı çörek otu yağı içilerek tüketilebilir. Aç karnına tüketilmesi gerekmektedir. Aç karnına tüketildiğinde yağın içeriğindeki proteinler mide asidiyle daha kolay karışır ve yağın sindirimi daha kolay olur.

Çörek otu kapsülü şeklinde tüketilebilir. Kapsül şeklinde satın alınarak su ile tüketilebilir.

Önemli uyarı: Çörek otunu aktarlardan satın alabilirsiniz. Böreklerinize ve hamur işlerinize de ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Akşam Gazetesi