1 kaşık bal ve kırmızı acı biberi karıştırıp yemenin süper etkisi! En sağlıklı iksirmiş

1 kaşık bal ve kırmızı acı biberi karıştırıp yemenin süper etkisi! En sağlıklı iksirmiş

Bal ve kırmızı acı biberin faydalarını öğrenince çok şaşıracaksınız! Bakın bu iki süper besin birlikte tüketildiğinde vücutta ne gibi faydalar sağlamakta

Son dönemde bal ve kırmızı acı biberle ilgili pek çok tarif paylaşıldı. Ancak uzun zamandır popüler olan bir tariften bahsedeceğiz sizlere..

Bal ve Kırmızı Acı biber hakkında pek gün yüzüne çıkmamış bir bilgiden bahsedeceğiz. Deneyen çok sayıda kişi faydalarını gördüğünü belirtiyor. Öyle ki tepeden tırnağa vücut üzerinde bir yenilemeye bile neden oluyor.

En çokta bağışıklık sisteminizin güçsüz kaldığı zamanlarda bu karışımı tüketmeniz sağlığınız açısından çok yararlı görünüyor. Kısa sürede hazırlanan tarifin hiç bir zor noktası da bulunmuyor.

Yüz yıllardır doğal mucizeler her zaman dikkat çekmiştir. Acı biber ve bal karışımı da öyle. Tamamen doğal mucizelerden biri. Şimdiye dek büyüklerimizin uygulamış olduğu en sağlıklı yöntemlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Acı biber çok faydalı bir sebzedir. Bilim insanları tarafından da yapılan araştırmalarda acı biberin son derece faydalı olduğu ortaya çıkarılmıştır.

Milliyet tarafından paylaşılan bir haberde; Acı biberin içerisinde C vitamininin bolca yer aldığı belirtilmektedir. Aynı zamanda beta karoten ve de antioksidan bulunmasından dolayı acı biberin vücudu kansere ve kalp krizine karşı koruduğu belirtiliyor.

İşte böylesine mucize olan acı biber meğer soframızdaki gizli mucizeymiş. Dolaşımı da hızlandıran acı biber aynı zamanda felç geçirme riskini de en aza indiriyor.

Acı biber tüketmenin midedeki mikroorganizmaların ölmesinde etkili olduğu da gelen bilgiler arasında..

Evet acı biberin faydaları bu şekildeydi...

Balda çok faydalı bir besin aslında.. Ulusal Post'un derlemesine göre; Balın en önemli faydalarından birisi vücuttaki yararlı hücreleri artırması olarak gösteriliyor. Cildi de iyileştiren bal aynı zamanda kepek ve kaçınma problemlerine de iyi gelmekte. Ayrıca yapılan araştırmalara göre bal Alerjik semptomları da azaltan besinler arasında ilk sırada yer alıyor. Tıpkı kırmızı acı biberde olduğu gibi bal içerisinde de kanser risklerini azaltacak flavonoidler yer alıyor.

Boğazı yumuşatan aynı zamanda da öksürüğe iyi gelen bal iyi bir antibakteriyel olarak dikkat çekiyor. Yine çok sayıda bilim insanının araştırmasına göre bal başlı başına bir mucize ve enerji kaynağı.

Peki bal ve kırmızı acı biber birlikte tüketilirse ne olur?

Türkiye gazetesinde yayınlanan bir haberde; Bal ve kırmızı acı biberin birlikte tüketilmesi durumunda vücuda sağlamış olduğu mucize faydalardan bahsedildi. O faydalar arasında bakın sırasıyla neler yer alıyor.

Acı biber ve balın inanılmaz faydası


Bir kaşık acı kırmızıbiberi bir karışık taze bal ile karıştırın. Bal boğazınızı yumuşatacak kırmızıbiber ise ses tellerinize iyi gelecektir. Bal ses kısılması ile mücadele etmenin en eski yollarından biridir. Günde birkaç çay kaşığı bal yemek ve boğazınızı nemli tutmak yardımcı olacaktır.

Sıcak bir suya birkaç damla lavanta veya nane yağı damlatın. Kafanızı bir havlu ile örtün ve buharı bir süre soluyun. Boğazınızı yumuşatacak ve ses kısıklığına iyi gelecektir

Önemli uyarı: Herhangi bir yan etki görmeniz durumunda kürü uygulamayı bırakın! Ancak tamamen doğal olması nedeniyle herhangi bir zararı olmayacaktır.

Sadece acı biber midesi hassas olanların dikkatli tüketmesi gereken bir besindir. Bu yüzden mide sorununuz varsa ya kullanmayın ya da kullanacağınız zaman mide koruyucu kullanın

,Kaynak: Ulusal Post