Askeri Diyet Nedir? Kilo Verdirir Mi?

Askeri Diyet Nedir? Kilo Verdirir Mi?

Askeri diyet, insanların çok az bir parayla uygulayabileceği bütçe dostu bir diyet planıdır. Kilo verme planı, katı bir şekilde uyulması gereken 3 günlük sabit yemek planından oluşur.

Haftanın kalan 4 gününde sabit bir yemek planı yoktur, ancak diyet yapanların o günlerde sağlıklı beslenmeleri teşvik edilir. Bu 7 günlük döngü, kişi istediği kiloya ulaşıncaya kadar takip edilmelidir. Bu diyet, ordu diyeti, donanma diyeti veya dondurma diyeti olarak adlandırılır. Diyet planını destekleyenler, diyetin ABD ordusu tarafından askerlerini şekillendirmek için yapıldığını iddia ediyor ancak bu iddia ABD askeri beslenme uzmanları tarafından yalanlanmıştır.

Askeri Diyet Nelerden Oluşur?

Diyet, ilk 3 gün için sabit bir yemek planından oluşur. Düşük kalorili menü, atıştırmalık içermeyen ilk 3 gün boyunca kesinlikle takip edilmelidir. Diyetin ilk 3 günü şu şekildedir.

1.gün

  • Kahvaltı - 1 fincan kafeinli kahve veya çay, 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi ile 1 dilim kızarmış ekmek ve bir buçuk greyfurt
  • Öğle yemeği - 1 fincan kahve veya çay, 1 dilim kızarmış ekmek ve yarım tabak ton balığı
  • Akşam yemeği – 300 gram et (her tür), 1 tabak yeşil fasulye, yarım muz, 1 küçük elma ve 1 fincan vanilyalı dondurma

2. gün

  • Kahvaltı - 1 parça kızarmış ekmek, 1 yumurta ve yarım muz
  • Öğle yemeği - 1 haşlanmış yumurta, 5 tuzlu kraker, 1 dilim süzme peynir
  • Akşam yemeği - 1 yarım muz, yarım havuç, 1 tam bardak brokoli, 2 sandviç ve yarım bardak vanilyalı dondurma

3.gün

  • Kahvaltı - 1 dilim peynir, 5 tuzlu kraker ve 1 küçük elma
  • Öğle yemeği - 1 dilim tost ve 1 yumurta
  • Akşam yemeği - Yarım muz, 1 bardak ton balığı ve 1 bardak dondurma

Diğer 4 gün

  • Kalan 4 gün için herhangi bir kısıtlama yoktur; ancak, bu diyetin savunucuları bu günlerde de sağlıklı beslenmeyi teşvik ediyor. Toplam günlük alım miktarı günde 1.500 kalori ile sınırlandırılmalıdır.

Askeri Diyet Kilo Verdirir Mi?

Diyet karbonhidratları ve kalorileri kısıtladığından, vücuttan önemli miktarda su kaybı olur ve bu da bir miktar kilo kaybına neden olur. Ancak diyetisyenler, normal beslenmenize döndüğünüzde kaybedilen kilonun geri alınacağı konusunda uyarıyorlar. "Ağırlık döngüsü" olarak adlandırılan bu durum, kişinin bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu diyet, yüksek kalorili bir beslenme şekline alışkın olanlar için gerçekten zor olabilir (örneğin, günde 2.000 ila 2.500 kalori). Toplam kalori alımında büyük bir düşüş, kişiyi huzursuz, uyuşuk veya yorgun hale getirebilir. Bu gibi durumlarda fiziksel aktivite oldukça zorlu olabilir. Askeri diyetin savunucuları, planda açıklanan belirli gıda kombinasyonlarının bir kişinin metabolik hızını artırabileceğini söylüyor. Ancak bu iddiayı destekleyecek bilimsel bir kanıt yoktur

Askeri diyet çok basit bir plan izlediğinden, kilo vermeyi bekleyenler için sürdürülebilir bir seçim olabilir. Bununla birlikte, kilo döngüsü ve beslenme yetersizlikleri gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Sonuç olarak, uzun süreli kilo kontrolü isteyen kişilere askeri diyet önerilmez.