Balla karıştırılıp yenirse kemik ağrılarını önlüyor üstelik enerji de veriyor

Balla karıştırılıp yenirse kemik ağrılarını önlüyor üstelik enerji de veriyor

Türk mutfağında mahlep büyük önem taşıyor. Özellikle mahlep kandil simidi yapılırken kullanılıyor. Ancak mahlep hakkında bilinmeyen bir bilgi daha var. Bal ile karıştırılıp tüketilince vücut üzerindeki etkileri anlatıldı.

Kandil simitleri yapılırken nedendir bilinmez mahlep mutlaka kullanılır. Gerçekten etkileyici bir kokuya sahiptir mahlep .

Mahlep meyvesinden elde edilen bu baharat sadece kandil simidinde kullanılmaz. Hamur işlerinin kıvır kıvır olmasını da sağlayan Mahlep aynı zamanda paskalya çöreğine de kendine özgü bir tat ve koku vermektedir.

Ayrıca çok sayıda usta şef mahlep sayesinde kırmızı eti daha hızlı marine eder. Bazı peynir türlerinin yapımında da mahlep kullanılmaktadır.

İşte böylesine küçük ama etkili bir mucizedir mahlep. Mahlep hakkında bugüne dek kimsenin pekte bilmediği bazı bilgiler ortaya çıktı.

Mynet'in haberine göre; Mahlep, içeriği büyük ölçüde magnezyum, potasyum ve kalsiyumdan oluşan bir bitkidir. Bu minerallerin kemik sağlığımız için çok önemli olduğu düşünüldüğünde, mahlebin düzenli kullanımı kemiklerin gelişimine yardımcı olur.

NASIL TÜKETİLECEK?

Kaynatmış olduğunuz sütün içerisine ekleyebilirsiniz. 1 Cezve içerisinde 1 bardaklık sütü ısıtın. Ardından içerken toz olarak bulunan mahlepten 1 tatlı kaşığı ekleyin ve içerisine dilerseniz 1 tatlı kaşığı da bal ekleyin.

Bu şekilde tüketeceğiniz mahlep ağrılarınıza iyi gelecektir. Boğaz enfeksiyonuna çare olacaktır. Boğazdaki mikropları söküp atacağı gibi bir tutamıyla vücudunuzu koruma altına alacaktır.

Bu sayede hem öksürük hem de balgam sorununa çözüm olacaktır.

MAHLEP NERELERDE BULUNUR?

Mahlep genelde şifalı bitkiler satan aktarlarda bulunsa da çok sayıda süper marketin baharat reyonlarında satılmaktadır.

MAHLEP TÜRKİYE'DE NEREDE YETİŞİYOR?

Mahlep bitkisi Türkiye'nin dört bir yanında yetişen bir bitkidir. Ancak daha çok Türkiye'de Mardin, Çorum, Tokat, Van, Erzurum, Ordu illerinde Mahlep yetiştiriciliği yapılmaktadır.