Bildiğiniz tüm tatları unutturan Usta Şeflerin Sırrıyla Trabzon Usulü Su böreği tarifi

Bildiğiniz tüm tatları unutturan Usta Şeflerin Sırrıyla Trabzon Usulü Su böreği tarifi

Su böreğini sevmeyen kimse yoktur, ancak usta şeflerin lezzet sırlarını herkes bilmiyor. Vereceğimiz bu su böreği tarifiyle sizlerde harika börekler yapabileceksiniz. İşte Trabzon usulü su böreği tarifi

Su böreği diğer börek çeşitlerine göre daha yumuşacık ve daha lezzetli bir börek türüdür. Genellikle İç Anadolu bölgesindeki sofralardan eksik olmayan Su böreği özellikle İstanbul'da adım başı açılan börek salonlarıyla en ünlü börekler arasındaki yerini almıştır.

Su böreğinin daha hafif olması kuşkusuz onun daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Ağızda bıraktığı hoş tat ise yiyenler tarafından unutulmuyor. Usta şeflerin lezzet sırlarını ise herkes pek bilmiyor.

Vereceğimiz bu tarifle sizlerde herkesin çok seveceği bir börek yapabileceksiniz.

Su böreği Yapımı için gerekli malzemeler
4 adet orta boy yumurta
250 gram kadar beyaz Trabzon peyniri
250 gram kadar tereyağı
1 demet kadar maydanoz
1.5 kilogram kadar un
1 bardak kadar su
1 su bardağı kadar yoğurt
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Geleneksel Su böreğinin tarifi

Derin bir kase içine yumurtaları kırıp yeterince çırpıyoruz. Ardından su ve tuz ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Bu karşıma unun birazını ekleyerek kadı bir hamur elde edeceğiz. Hamuru iyice yoğurarak yeterince özleştirelim. Ardından 12 beze alalım. Nemli bir bezi üzerine örterek yarım saat kadar dinlendirelim.

Ardından her bir bezeyi oklava ile düzgün bir biçimde açalım.

Temiz bir bez üzerine serelim. Tüm parçalar bittikten sonra derin bir tencere içerisinde suyu kaynatarak içerisine tuz atalım. Açmış olduğumuz hamurları tek tek 5 dakika kadar tuzlu suda haşlamamız gerekiyor. Bu işlemin ardından yağladığımız tepsiye hamurları dizelim.

Ve 6 parçayı üst üste ekledikten sonra ince ince doğranmış peynir ile maydanozlu karışımı hamurun üzerine serpiştirelim. Geriye kalan diğer parçaları da haşlayarak aynı şekilde tepsinin üzerine yerleştirelim. Ardından tereyağı eriterek üzerinde gezdirelim. Orta ısıdaki fırında üstünü ve altını yeterince pişirelim. Biraz soğuduktan sonra böreğimizi dilimleyerek artık servis edebiliriz.

Su böreği tarifimiz işte bu kadar kolay! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun...