Bir kez bile yapmak hayran olmanıza yetiyor! Fransız Usulü Soğanla yapılan Çorba

Bir kez bile yapmak hayran olmanıza yetiyor! Fransız Usulü Soğanla yapılan Çorba

Soğan sevilen bir sebze. Yemeklere lezzet veren soğan aslında başlı başına bir yemekte olabiliyor. Fransız mutfağından hoşunuza çok gidecek Fransız Usulü Çorba tarifi vereceğiz

Soğan sadece Türk mutfağında tüketilmez. Dünya mutfağında da soğan genişçe bir yer tutar. Özellikle Fransız mutfağında hemen hemen soğansız yapılan pek bir yemeğe rastlamak mümkün değildir.

YEDİDEN YETMİŞE HERKES ÇOK SEVİYOR

Fransız mutfağındaki yemeklerde yediden yetmişe herkes soğanı çok seviyor. Öyle ki soğanla yapılan yemekler arasında en bilineni Soğan çorbası. Usta şeflerin büyük bir bölümünün yaptığı Soğan çorbası, Fransa'daki restoranlardan ziyade evlerden de eksik olmuyor.

SOĞAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Sizlerle şimdi Fransız usulü soğan çorbası için öncelikle gerekli malzemeleri paylaşacağız. Ardından da Soğan çorbasının tarifini vereceğiz.

Fransız Usulü Soğan Çorbası İçin Malzemeler

-2 adet orta boy soğan yeterli olacaktır çorbamız için
3 diş sarımsak çorbamıza güzel bir lezzet katacaktır
Yarım çay bardağı zeytinyağı yoksa ayçiçek yağı kullanabilirsiniz
2 tepeleme yemek kaşığı kadar beyaz un
2 su bardağı kadar et suyu ( dilerseniz kemik haşlayıp suyunu da kullanabilirsiniz)
3 su bardağı kadar su ( Çorbanın lezzetli olması için çeşme suyu kullanmayın )

Üzeri için malzemeler

Krokan ekmek ya da kuru ekmek... Rendelenmiş kaşar

FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASININ YAPILIŞ AŞAMALARI

Sarımsakları ince ince doğrayalım. Soğanlar ise yemeklik doğranmalı. Ardından yağ ile rengi iyice dönene dek karıştırarak kavuralım. Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine unumuzu ekleyeceğiz. Yaklaşık 3 dakika karıştırarak kavurmaya devam edelim.

Ardından üzerine et suyu ve soğuk suyu yavaş yavaş ilave edeli. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Çorba yeterince kaynayınca blenderdan geçireceğiz.

Servis aşamasında ise küp küp kestiğiniz ekmekleri güzelce tereyağında kavurun ve peyniri rendeleyin. Isıya dayanaklı kaselere koyduğunuz çorbaların üzerine önce ekmekleri ardından da rendelenen peynirleri ekleyerek üzeri kızarana dek fırınlayın.

Eğer fırına sürülecek kaseleriniz yoksa kaşarı teflon tavada kızartıp çorbaların üzerine servis edebilirsiniz. Ancak bu çorbanın unutmayın en lezzetli hali fırınlanmış halidir.

Deneyecek herkese Fransız usulü Soğan çorbası tarifi afiyet olsun

İlgili Haberler