Bu 3 doğal gıda kolesterolü düşürüyor, göbek yağlarını da mum gibi eritiyor

Bu 3 doğal gıda kolesterolü düşürüyor, göbek yağlarını da mum gibi eritiyor

İlkbahar geldi yakında yaz sezonu açılacak. Çoğu kişi yaza daha fit girmek için araştırmalar yapıyor. Üç besin hem kolesterolü düşürüyor hem de göbekteki yağların yok olmasını sağlıyor

Kış aylarında daha fazla hareketsiz kaldığımız için ister istemez fazla kilo alabiliyoruz. En çokta göbek kısımlarımız şişiyor. Vücut ödemle doluyor.

Fazla kilo demek diyabete davetiye çıkarmak demek. Damar tıkanıklığına merhaba demek. Fazla kilo demek vücudumuzun dört bir yanında yağ oluşması demek. Karaciğerin en çokta hasar görmesi demek.

Fazla kiloların vücudumuzun bir çok noktasına zarar verdiği gerçek.

EN ZOR GÖBEK YAĞLARI ERİYOR

Yapılan araştırmalarda en zor göbek yağlarının eridiği belirtiliyor. Bir çok uzman da bu konuda hem fikir.

Ancak göbek yağlarından kurtulmak için bazı yöntemler var. Üstelik tamamen sağlıklı besinlerle göbek yağlarından kurtulmak mümkün olabiliyor.

Gün içerisinde mutlaka uygulamanız gerekenler arasında elbette hareket etmek ilk sırada yer alıyor.

Mutlaka gün içerisinde en az 1 saat yürüyüş yapmak gerekiyor. 2,5 litreden fazla su tüketmek de bir diğer kural.

Kızartılmış yiyecekler, işlenmiş gıdalar, yağlı gıdalar ve hamur işlerinden de uzak durmak diğer önemli kurallardan.

Tüm bunlara ek olarak kilonuzu kontrol altına almayı sağlayacak bazı yöntemler daha bulunuyor. Haberciniz.biz sitesinde yayınlana bir haberde kötü göbek görüntüsünden kurtaran aynı zamanda da kolesterolü düşüren besinlerin listesine yer verildi.

İşte kolesterolü düşüren göbek yağlarını mum gibi eriten ve ödem attıran 3 gıda!

KEFİR'İN SAĞLIĞA FAYDALARI

Kalorisi düşük, ancak bağırsak için faydaları bakımından zengin olan kefir, süt veya diğer sıvılardan elde edilen fermente bir içecek. Kefirin fermantasyonu onu sindirimi kolay, bağırsak hareketliliği için faydalı bir besin yapar. Bu etkisi sayesinde kefirin şişliği ve şişkinliği, bağırsak ağrılarını azalttığı ve bağırsak florasını güçlendirdiği bilinir. Bağırsak ritimleri üzerindeki etkisi sayesinde kefir, kolesterolü düzenlemek için de faydalı olabilir ve aşırı tortu oluşumunu önler. Karaciğer yağlanmasını önler, içerdiği yoğun prebiyotik ile bağırsakları korur ve göbek yağlarının erimesine yardımcı olur. Aktif bileşenleri sayesinde sadece bağırsak sağlığına değil, aynı zamanda kalp ve kemik sağlığına da fayda sağlar ve kalbi korur! Düzenli tüketildiğinde vücuttaki ödemi atmaya yardımı olur. Yani düzenli kefir içmek için çok fazla nedeniniz var!

HAŞLANMIŞ MISIRIN SAĞLIĞA YARARLARI

Mısırın bağırsakları nasıl çalıştırdığını çoğu kişi biliyor. Hazır zamanı da yaklaşmışken bu besini sık sık tüketmenin yararlarını bilmek lazım. Karbonhidrat yönünden zengin olsa da Darı'nın çözünmeyen lifi, aslında, sadece kan şekeri seviyelerini normal seviyede tutmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda müshil bir etkiyi de destekler. Darı tüm yıl boyunca piyasada bulunur ve şişmeyi azaltmak ve tahliyeyi teşvik etmek için iyi bir çözüm olabilir!

KURU ERİĞİN SAĞLIĞA YARARLARI

Son olarak, tembel bağırsaklara ve şişmiş, ödem tutmuş bedenlere karşı çok işe yarayan besinlerden birinden bahsetmemek mümkün değil: kuru erik. Kuru erik sadece bağışıklık sistemine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bağırsak aktivitesini de uyardığı bilinmektedir. Ayrıca lifler sayesinde kuru erik aslında kabızlığı azaltırken şeker ve kolesterolü kontrol altında tutar. Ayrıca hızlı bir şekilde şişirmeyi ve göbeğin küçülmesini teşvik etmek için günde en az 1.5 / 2 litre su tüketmeyi unutmayın. Su veya bitki çayları yoluyla iyi hidrasyon ve fiziksel aktivite ile ödem atmayı ve kilo vermeyi kolaylaştırır.

BİLİNMESİ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR UYARI DAHA:

Tüm bu önerilerimize ek olarak ayrıca gün içerisinde yeşil çay içmeyi ihmal etmeyin. Aynı zamanda 1 şişe maden suyu içerek süreci de hızlandırabilirsiniz. Maden suyunun doğal yoldan bir yağ parçalayıcı olduğu bilinmektedir.

Bu sağlıklı besinleri mutlaka sizlerde arkadaşlarınızla paylaşmaya dikkat edin.

Kaynak: Haberciniz.biz