Bu baharatlar ödem şişliklerinden kurtarıyor ve beyni güçlendiriyor!

Bu baharatlar ödem şişliklerinden kurtarıyor ve beyni güçlendiriyor!

Bazı baharatlar beyni güçlendirme aynı zamanda da vücuttan ödem atmaktadır. İşte süper etkisi bulunan baharatlar

Bazı baharatlar beyni güçlendiren etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalarda en azından ortaya çıkarılmıştır.

Ödem gerçekten ciddi bir sorundur. Ödemle de baharatlarla savaşmak mümkündür. Ancak uzmanlara göre vücuttan en iyi ödem atmanın yolu bol su içmektir. Mümkünse gün içerisinde de en az 10 bin adım yürümektir.

Yağlı ve kızartılmış gıdaların iki büyük zararı vardır.

Uzmanlara göre yağlı ve kızartılmış gıdalar vücutta ödem yaparlar. Aynı zamanda bu gıdalar beyni de öldürürler. Beyni yiyip bitiren bu tarz gıdalar çok sayıda soruna yol açarlar. En ciddi sorun ise hafıza kaybı sorunlarıdır. Genç yaşlarda herhangi bir etkisi olunmuyor sanılsa da artık 40 yaş altındaki kişilerde bile hafıza sorunları baş göstermeye başlamıştır.

Beyni güçlendiren aynı zamanda da vücuttan ödem atan bazı baharatlar var. Yurt gazetesinde yayınlanan bir içerikte o baharatlardan bahsedildi.

İşte herkesin bilmesi gereken o bilgiler..

Zencefil: Hamile kadınların sabah bulantılarını hafifletmesine yardımcı olması için zencefil çayı önerilir. Aynı zamanda, kanser tedavisi gören hastalar bulantı önleyici ilaç olarak zencefil kullanırlar.

Adaçayı: Boğaz ağrısı ve kaşıntı için en iyi çare adaçayıdır. Her gün gargara yapabilir ya da çay tüketebilirsiniz. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Alzheimer hastalarında hafızayı güçlendirici etkilere sahip olduğu da gösterildi.

Sarımsak: Kardiyovasküler sağlığı iyileştirmek için sarımsak gibisi yoktur. Sarımsakları her öğünde rahatlıkla tüketebilir, bu da damarların tıkanmasını ve sertleşmesini giderir ve kolesterol seviyelerini düşürür.

Zerdeçal: Zerdeçal, şişmeyi azaltmanın en iyi yoludur. Ayrıca kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmek için de kullanılır. Bir tutam atarak kolaylıkla yemek tüketebilirsiniz. Zerdeçal astım hastaları tarafından kullanılır.

Zerdeçal, BDNF hormon seviyelerini yükseltir ve yaşlanmaya bağlı beyin fonksiyonlarında bozulmayı azaltarak hafızayı güçlendirir.

Zerdeçal beyinde yeni hücre oluşumunu sağlar. Beyinde biriken amiloid plaklara karşı savaş açar ve beyin fonksiyonlarını geliştirir. Zerdeçal iltihap önleyici etkiye sahiptir

ÖDEME KARŞI NE YAPILIR?

Düzenli olarak spor yapmalısınız. Fazla kilolardan kurtulmalısınız. Tuz miktarını azaltmalısınız. Magnezyum ve potasyum açısından yiyecekleri tüketmeye özen göstermelisiniz.

Kaynak: Yurtgazetesi.com.tr