Bu baharattan 1 gram bile tüketmek migren ve kemik ağrılarına iyi geliyor

Bu baharattan 1 gram bile tüketmek migren ve kemik ağrılarına iyi geliyor

Baharatların kralı deniyor ona. Sağlıklı gıda sevenlerin diyetinde ve mutfağında eksik olamayacak süper yiyeceklerden biri zerdeçaldır.

Onun anti kanser, anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri en seçkin bazılarıdır ama daha çok fazlası var! En iyi bilinen Hint çeşnilerinden biri olan köri içindeki varlığı, bu süper yiyeceği öğünlerinizde temel bir bileşen haline getirecektir. Kendine özgü tadı ve sarı-turuncu rengi sizi tamamen büyüleyecek.

Zerdeçal, anti-inflamatuar antikanserojen, antioksidan ve kalp için çok iyi . Diyetimize harika besinler ve faydalar sağlayan süper gıdalardan biridir. İçin ekimi güneybatısında bu otsu bitki yerlisi, bir Hindistan sıcak ve nemli ortam gereklidir ve Polinezya veya Hindistan gibi yerlerde bu çok özel özelliklere sahip bir iklime sahiptir: sık yağmurlar 20ºC arasında her ay ve ortalama sıcaklıklar 30 ° C Bu bitki bir metre yüksekliğe kadar ulaşabilir ve şüphesiz ki, Hindu gastronomisinde en büyük varlığı olan baharatlardan biri.

Zerdeçal, bitkinin kökünden çıkarıldıktan sonra öğütülen ve kendine özgü acı bir tada sahip çok aromatik bir baharat oluşturan turuncu-sarı renkli rizomları için yetiştirilir. Farklı baharat tozlarının karışımlarından oluşan bir çeşni olan körinin bileşenlerinden biridir ve özü büyük ölçüde gıda boyası olarak kullanılır. Avrupa Birliği'nde E-1000 adı altında katkı maddesi olarak pazarlanmaktadır ve aynı zamanda Hint safranı, Hint altını veya yuquilla olarak da bilinir.

Ancak kullanımı her zaman yiyecek veya gastronomik olmamıştır, ilk başta zerdeçal kumaşlar için bir boya olarak ve hatta cildin dekorasyonu için kullanılmıştır. Binlerce yıldır, Çin'den gelen geleneksel ilaçlar ve Hindistan'dan Ayurveda, sağlığa getirdiği çok sayıda fayda nedeniyle düzenli olarak kullanıyor. Bu süper gıdanın en yaygın kullanımı bir tekstil boyası olarak olmuştur, ancak şu anda sonsuz faydalı özellikleri onu birinci sınıf bir gıda bileşeni olarak yerleştirmiştir. Zerdeçal ile ilgili merak edilenlerden biri, Amerikan mutfağında bulunan hardala renk veren bileşen olmasıdır.

Zerdeçalın Faydaları

Zerdeçalın en çok incelenen bileşiği, zerdeçal tozunun yaklaşık% 3'ünü oluşturan ve bu baharata pek çok fayda sağlayan bileşen ve aktif madde olan curmin'dir. Başlangıçta vurguladığımız gibi, zerdeçal, anti-enflamatuar, antikanser, antioksidan, nöroprotektif, antiseptik ve sindirim özellikleri ve diğerleri sayesinde sayısız sağlık faydası sağlar.

Zerdeçalın antioksidan özelliği vücudumuzu eskisinden çok daha sağlıklı bir hale getirir. Zerdeçal vücudumuzun doğal antioksidan seviyelerini en üst kısımlara çıkarır. Zerdeçalın en önemli özelliği budur.

Zerdeçal, atlanton ve zingiberen (zencefil yağının baskın bileşeni), zerdeçalın detoksifikasyon özellikleri onları karaciğer veya safra kesesi için mükemmel temizleyiciler yapan diğer bileşenleridir.

Aynı zamanda güçlü bir antiinflamatuardır ve etkileri kortikosteroidlerle karşılaştırılabilir. Migren, artrit, romatizma ve hatta obeziteden muzdarip olanlar için kullanılması tavsiye edilir.

Antiinflamatuar ve antioksidan özelliklerinin bir sonucu olarak zerdeçal ayrıca kanser önleyici özelliklere de sahiptir . Çok sayıda araştırma, Hindistan'da kanser yüzdesinin çok daha düşük olduğunu ve zerdeçal tüketiminin çok yüksek olduğu yer olduğunu gösteriyor.

Bunlar zerdeçalın sağlığımıza getirdiği temel faydalardan bazılarıdır, ancak gerçek şu ki , aynı zamanda iyi bir doğal antidepresandır, kardiyovasküler hastalıkların ortaya çıkmasını önler, sivilcelerle savaşmaya yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve solunum koşulları ile mücadele için mükemmel doğal tedavi çeşitlerinden biridir.