Bu bitkiyi aldıktan sonra artık oda parfümü almayı bırakacaksınız, her yeri mis gibi kokutuyor

Bu bitkiyi aldıktan sonra artık oda parfümü almayı bırakacaksınız, her yeri mis gibi kokutuyor

İlkbaharın geldiği şu günlerde evinizin de bahar gibi kokmasını istiyorsanız bu bitkiyi mutlaka evinizde besleyin. Çoğu salon bitkisinden çok daha güzel olan bu bitki evinizin misler gibi temizlik kokmasını sağlayacak.

Bitkilere meraklı her ev hanımının bilmesi gereken harika bazı bilgiler paylaşacağız. Özellikle evinizin bahar gibi kokmasını sağlayacak bazı önerilerimiz olacak.

Çok sayıda ev hanımı çiçek beslemeyi çok sevmektedir. Bugün sizlere evinizin misler gibi kokmasını sağlayacak bir bitki hakkında bilgiler vereceğiz. Genelde fesleğen yetiştiren ev hanımları evlerinin mis gibi temizlik koktuğunu söylerler. Ancak biz size fesleğenden çok daha güzel bir bitkiden bahsedeceğiz. Üstelik evin her köşesinde kolayca yetişebilen bu bitki Türkiye'de de çok sayıda kişi tarafından evlerde yetiştirilmektedir.

Bakımı da son derece zahmetsiz olan bu bitkiyle ilgili bilgiler Haberciniz.biz sitesinde yayınlanan bir haberde aktarıldı. Haberde çiçeğin üstelik yetiştirme aşamasıyla ilgili de bilgiler verildi.

İşte evinizin dört bir yanını misler gibi kokutacak olan o salon bitkisiyle ilgili bilgiler

MADAGASKAR YASEMİNİN BÜYÜLEYİCİ KOKUSUYLA TANIŞIN!

Bilimsel adı Stephanotis floribunda olan Madagaskar yasemini ülkemizde de rahatlıkla yetiştirilebilen güzel kokulu bir bitki. Yaprak dökmeyen bu bitkinin uzun parlak koyu yeşil yaprakları ve beyaz renkli çiçekleri var. Orta büyüklükteki bu bitki o kadar güzel bir kokuya sahip ki sadece bulunduğu odanın değil tüm evi mis gibi kokmasını sağlıyor. Nisan ayına bakımına başlayabileceğiniz yasemin çiçeği özellikle geceleri daha da fazla kokar. Bu yüzden mis kokulu sabahlara uyanabilirsiniz.

YASEMİN ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Evde yetişecek kokulu bitki olan Madagaskar yasemini bakımı özel önlemler gerektirir. Direkt güneşi görmeyi sevmez, bu nedenle pencerenin tam önünde değil pencereden güneş alan bir yerde bakımını yapmak daha iyidir. Sıcak mevsimde balkonda, terasta veya bahçede bırakılabilirken, eylül ayından nisan ayına kadar kapalı alanda tutulması tercih edilir. Bunun nedeni, Madagaskar yasemininin 12 °C'nin altındaki sıcaklıklara tolerans göstermemesidir; ancak ideal sıcaklık 22 °C ile 35 °C arasındadır. Ayrıca rüzgara da dikkat edin çünkü bu bitki için zararlı olabilir.

Yaseminin dip drenajı iyi olan büyük saksılara ve kendisine özel saksıya ihtiyacı vardır ve her yıl Mart veya Nisan ayında saksısı değiştirilmelidir. Bu bitkiyi çok düzenli olarak (Yazın haftada bir ya da hava çok sıcaksa haftada 2) ancak yapraklarını veya çiçekleri ıslatmadan alttan sulamalıyız ve aşırı miktarda sulamaktan kaçınmalıyız.

Önemli uyarı: Bitkinizi evcil hayvanınızın ulaşamayacağı yerlere koyarsanız iyi olur. Nedendir bilinmez güzel kokusundan etkilenen kedi dostlarımızın sürekli olarak bu bitkiyi rahatsız edebilmektedir :) Eğer bitkinizi onların ulaşamayacağı bir yerde yetiştirmezseniz kedi dostlarımız bitkinizin yetişme aşamasında yok olmasına neden olabilirler

Kaynak: Haberciniz.biz