Bugüne dek pekte ortaya çıkmamış Ihlamurun 7 önemli faydası

Bugüne dek pekte ortaya çıkmamış Ihlamurun 7 önemli faydası

Ihlamurun en önemli sağlık yararları arasında bağışıklık sistemini iyileştirmek, belirli kanser türlerini önlemek, vücudu sakinleştirmek ve detoksifiye etmek, kaygıyı azaltmak, iltihabı azaltmak ve kan basıncını düşürmek yer alır.

Kaygıyı hafifletir

Ihlamur çayının en önemli özelliklerinden biri kaygıyı gidermeye yardımcı olmasıdır. Hepimizin bildiği gibi zihinsel stresi ve endişeyi azaltabilir. Ruh haliniz değişiyorsa veya açıklanamayan uzun süreli stres yaşıyorsanız, bir fincan ıhlamur çayı sağlık planınıza çok akıllıca bir katkı olabilir. Hormon seviyeleriniz üzerinde küçük etkilere sahiptir, bedeni ve zihni rahat bir durumda bırakır.

Kronik hastalıkları önler

Birçok bitki gibi, ıhlamurun antioksidan bileşenleri de en iyi işlevlerinden biridir. Kuersetin ve kaempferol gibi antioksidanlar, sistemdeki hücre solunumunun zararlı yan etkilerini ortadan kaldırabilen ve kronik hastalıkları önleyerek genel sağlığı iyileştirebilen serbest radikal temizleyiciler olarak işlev görür. Bu bileşikler, cildi yaşlanma ve güneşe maruz kalma belirtilerinden korumada özellikle etkilidir.

Vücudu arındırır

Kummarik asit, ıhlamur ve çayında da bulunabilen çok faydalı bir başka organik bileşiktir. Fazla tuzu, yağı, suyu, yabancı maddeleri ve diğer toksinleri temizlemek için çok etkili bir yöntem olan insan vücudunun terlemeye başlamasını sağlar. Terleme de ateşi düşürdüğü ve organ sisteminde kalıcı hasarı önlemeye yardımcı olduğu için önemlidir.

Soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletir

Ihlamur, ateşi durdurmak için terlemeyi tetiklemenin yanı sıra diğer soğuk algınlığı ve grip semptomlarını azaltmaya da yardımcı olur. Soğuk algınlığının neden olduğu öksürüklerde yatıştırıcı ve tahriş önleyici etkiye sahiptir.

Enflamasyonu azaltır

Gerilim, baş ağrısı ve diğer iltihaplı hastalıklardan (artrit ve gut dahil) muzdarip insanlar için ıhlamur çayı, ağrılı dönemi rahat geçirmeye yardımcı olabilir. Solunum yolu iltihabını azaltır ve kan basıncını düşürür.

Kanseri türlerini önleyebilir

Ihlamur, çeşitli kanser türlerini önleyebilen ve tedavi edebilen etkili bir antioksidan kaynağıdır. Kuersetin ve kumarin gibi antioksidanlar, serbest radikallerin sağlıklı hücrelerde apoptoza veya mutasyonlara neden olmasını önleyebilir.

Sindirimi iyileştirir

Mide rahatsızlığınız, şişkinlik, kabızlık veya kramplarınız varsa, midenizi rahatlatmak için bir bardak ıhlamur çayı için. Ihlamur içeriğinde fazlaca bulunan bileşikler ve kimyasalların birleşimi, sindirimi ve besinlerin atılmasını destekleyerek gastrointestinal rahatsızlığı azaltabilir.