Buzdolabınıza koyduğunuz yiyecekleri aylarca bozulmadan saklamanın küçük sırrı

Buzdolabınıza koyduğunuz yiyecekleri aylarca bozulmadan saklamanın küçük sırrı

Her evde bulunan buzdolaplarında buzluklar yer alır. Buzluk bölümünüz yeterince soğutmuyor ve yiyecekleriniz bozuluyorsa bu bilgilere göz atmanızda fayda var

Her evde bulunan buzdolapları yiyeceklerin çok daha taze kalmasını sağlamaktadır. Eskiden köy evlerinde soğuk odalar bulunur ve buralara yiyecekler depo edilirdi.

Ancak buzdolaplarının hayatımıza girmesiyle birlikte bir sorun ortadan kalkmış oldu. Genellikle yaz aylarında alınan sebzeler ve meyveler buzdolaplarının buzluk kısmına konularak aylarca taze kalabiliyorlar.

Ancak bazı durumlarda nedendir bilinmez buzluk kısmı iyi çalışmadığı için yiyecekler bozulabiliyor. Veya yiyeceklerin tazeliği geçmiş oluyor. Buzdolabınız yeniyse bile bu sorunla karşılaşmanız mümkün. Ancak bilmeniz gereken bazı püf noktalarla buzdolabınızın buzluk kısmının daha iyi soğumasını ve yiyeceklerinizin aylarca bozulmadan kalmasını sağlayabileceksiniz.

Haberciniz.biz sitesi tarafından paylaşılan özel bir içerikte; Buzdolabının buzluk kısmının daha iyi soğutması için yapılması gerekenler anlatıldı.

İşte buzdolabınızın buzluk kısmının iyi soğutması için bilmeniz gereken her şey! Arkadaşlarınızla da paylaşıp mutlaka onların da yararlanmasını sağlamalısınız.


Tüm ev aletleri gibi buzdolabının da çabuk yıpranmaması ve zarar görmemesi için bakıma ihtiyacı vardır. Buzdolabı kesintisiz olarak çalışır bu nedenle dolapta bir sorun olup olmadığını anlamak kolaydır. Dolaptaki yiyeceklerde bozulmalar varsa, dolabın yüzeyleri soğuk değilse ve kötü kokular yükseliyorsa müdahale edilmeli!

Contanın durumunu kontrol ederek başlayalım. Aslında, sorun soğuk havanın dağılmasındaki sorunlara bağlı olabilir. Bu durumda dolaptaki contalardaki kir ve yiyecek kalıntılarını ortadan kaldırarak iyice temizlememiz gerekir. Öte yandan, conta tamamen bozulduysa mutlaka değiştirmeliyiz.

Çünkü dolabın kapağı tam kapanmadığı için dolap tam soğutamıyor olabilir. Ayrıca, özellikle yaz aylarında buzdolabı kapağının sürekli olarak açılmasının yiyeceklerin düzgün soğumasını engelleyebileceğini de hatırlatırız.

Contayı kontrol ettikten sonra, buzdolabı hala yiyecekleri soğutmuyorsa, termostatın doğru sıcaklığa ayarlanıp ayarlanmadığını mutlaka anlamalıyız. Aslında doğru bir ısı ayarı yiyeceklerin her zaman taze kalmasını sağlar. Termostatın bozulduğunu veya iyi çalışmadığını tespit edersek mutlaka değiştirmeliyiz. Elbette bu, uzman bir teknisyen tarafından yapılması gereken bir iştir.

Ayrıca, yiyecekleri buzdolabının duvarlarına çok yaklaştırmanın buz oluşmasına ve cihazın düzgün çalışmasını tehlikeye atmasına neden olabileceğini de hatırlatırız. Conta ve termostatın iyi durumda olduğunu fark edersek, kendi başımıza çözemeyeceğimiz bir elektrik sorunu olabilir. Bu durumda işinin ehli bir tamircinin müdahalesi gerekebilir.

Kaynak: Haberciniz.biz