Çamaşır makinenizde tasarruf sağlayan yöntem! Elektrik Faturanızda ayda 100 TL düşüş sağlayabilirsiniz

Çamaşır makinenizde tasarruf sağlayan yöntem! Elektrik Faturanızda ayda 100 TL düşüş sağlayabilirsiniz

Çamaşır makinenizde uygulayacağınız bazı önerilerle elektrik faturanızı ayda 100 TL kadar düşürmek mümkün oluyor yeter ki bu temizlik sırlarını uygulayın

Çamaşır makineleri icat edildikten sonra hayatımızda büyük bir kolaylık sağladı. Zamanla daha gelişmiş çamaşır makineleri üretildi. Eski tip çamaşır makinelerinin daha çok su ve elektrik enerjisi harcadığı biliniyor. Bu yüzden eski tip makineye sahip olanlara daha fazla fatura yükü geliyor.

Ancak ister yeni ister eski olsun çamaşır makinesi yüksek oranda enerji harcamaktadır. Harcanan bu enerjiyi yarı yarıya düşürecek bazı yöntemlerden sizlere bahsedeceğiz.

Son dönemde elektrik faturaları hiç olmadığı kadar yüksek gelmeye başladı. Ancak elektrik faturalarında indirim sağlamak pekala mümkündür. Uygulayacağınız bazı yöntemlerle elektrik faturanızı düşürmek artık imkansız değil!

BİLİNMESİ GEREKENLER

Çamaşır yıkarken mutlaka makinenin iyice dolmasına özen gösterin. Az sayıda kıyafetle çamaşır yıkamaktan vazgeçin. Haftada bir gün belirleyin ve sadece o gün çamaşır yıkayın. Çoğu kişi hafta içerisinde üç yada dört kez makinesini çalıştırdığı için ay sonunda faturalar kabarıyor.

Üstelik sadece elektrik ve su değil deterjan konusunda da zarar etmiş oluyorsunuz.

PEKİ ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE TASARRUF SAĞLAYAN DİĞER YÖNTEMLER NELERDİR?

Sadece bu anlattıklarımızla bile ayda 100 TL faturanızı düşürmek mümkündür. Ancak elektrik faturalarını düşüren başka yöntemlerde var. Şimdi sizlerle o yöntemleri paylaşacağız.

Milliyet gazetesinde yayınlanan bir içerikte çamaşır makinesinde tasarruf sağlayan yöntemler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. İşte o yöntemler

planetcare-5cpbwel6y6c-unsplash.jpg

Çamaşır yıkarken daha az enerji harcamanın püf noktası nedir?

Bir araştırma, deterjanların karbon etkisinin % 60’ının seçilen yıkama sıcaklığından kaynaklandığını göstermiştir. Başka bir deyişle, yüksek sıcaklıkta çamaşır yıkamak CO2 yayar ve çevreyi kirletir. Enerji tüketiminizi ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için yıkama sıcaklığınızı 10° düşürün. 30°’lik bir yıkama çevrimi, 40°’lik bir yıkama çevriminden % 35 daha az enerji gerektirir. Somut olarak, 1.346 GWh tasarruf etmeyi başarırsınız.

Çamaşırlarınızı soğuk mu sıcak mı yıkamalı?


Giysileri soğuk yıkamak, büyük etkisi olan küçük bir harekettir. Kamuoyunu bilgilendiren reklamlar ve kampanyalar sayesinde, 2019 yılında dünya genelindeki tüketicilerin % 70’i düşük enerji döngüsüne geçti. Geri kalan %30’unun katılmama sebebinin, soğuk yıkamayla ilgili yanlış kanıdan kaynaklandığı düşünülmektedir. Nitekim bazı tüketiciler, yıkama sıcaklığını düşürmenin kıyafetleri doğru temizlemek için yeterli olmadığına inanmaktadır.

Oysa bu durum sadece söz konusu giysileri taşıyanda bir virüs varsa ya da çamaşır lekeliyse geçerlidir. Lekeleri çıkarmak ve virüsleri öldürmek için 60°’de yıkama önerilir. Ancak bu iki durum söz konusu değilse, sadece kirli giysilerinizi yıkıyorsanız, onları soğukta da yıkayabilirsiniz.

Çünkü soğuk yıkamanın, çamaşırların temizliğine bir etkisi yoktur. Soğuk yıkamada da, giysiler çamaşır makinesinden temiz çıkar ve % 52 daha az mikrofiber kaybeder. Kumaşlarınız zarar görmez ve aynı zamanda giderlerden daha az plastik atık yayarlar. Bu nedenle, hasta çamaşırları yıkamıyorsanız veya inatçı lekelerle savaşmıyorsanız yıkama sıcaklığını düşürmeyi alışkanlık haline getirmenizi öneririz.

Evet bu yöntemlerle çamaşır makinenizde tasarruf sağlamak ve faturanızı düşürmek mümkündür! Bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşmayı ihmal etmeyiniz

İlgili Haberler