Canan Karatay öneriyor: Hasta olmamak için yenilmesi gereken 3 besin

Canan Karatay öneriyor: Hasta olmamak için yenilmesi gereken 3 besin

Canan Karatay tarafından yine turşu severleri sevindirecek bir açıklama geldi. Hasta olmamak için 3 besin önerdi

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yapanlar sağlıklı beslenmelerin yollarını arıyorlar. Sağlıklı beslenme denince akla gelen ilk isim ise kuşkusuz Canan Karatay...

Canan Karatay, verdiği beslenme önerileri ile gündemden düşmüyor. Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, özellikle Ramazan ayında oruç tutanlar tarafından yakından takip ediliyor.

Mynet'te yer alan bir haberde Canan Karatay tarafından açıklanan 3 sağlıklı besine yer verildi.

HANGİ YİYECEKLER TÜKETİLMELİ?

Canan Karatay hasta olmamak için 3 besin önerdi.

* Turşu

* Ev Yoğurdu

* Turşu Suyu

HANGİ TURŞU SUYU TÜKETİLMELİ?

Canan Karatay, her ne kadar turşu suyunun tüketilmesini önerse de evde yapılan turşuların suyu tüketilmelidir. Dışarıdan aldıklarınız hangi koşullar ve malzemelerle yapılıyor bilinmediğinden riskli olabilir.

EV YOĞURDU DAHA FAYDALIDIR

Canan Karatay her yaptığı açıklamada ev yoğurdunun daha faydalı olduğunu belirtmektedir. Evde yapılan yoğurtlar bağırsaklardaki dost bakterilerin sayısını artırmaya yardımcı olmaktadır.

SAHURDA TURŞU TÜKETMEYİN

Öte yandan bazı beslenme uzmanları da sahurun kahvaltı gibi olması gerektiğine dikkat çekerken iftarda turşu tüketilebileceğinin altını çizerken sahurda asla turşu tüketilmemesi gerektiğinin altını çiziyorlar.

Turşu gibi tuzlu gıdalar yerine sahurda daha çok aperatif ve sağlıklı yiyecekler tüketilmelidir. Örneğin peynir tüketirken bile tuzlu olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca sahur sofranızda yoğurt mutlaka olmalıdır.