Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Bu çorbadan uzak durun

Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Bu çorbadan uzak durun

Canan Karatay, Türk mutfağından da eksik olmayan bir çorba hakkında uyarılarda bulundu

Sofralarımızdan eksik olmayan hazır çorbalarla ilgili Canan Karatay herkesi uyardı. Pratik olduğu için tercih edilen hazır çorbaların aslında pek fazla bir besin değeri yok. Hatta ucuza satılan çoğu çorba ise sağlık açısından çok zararlı. Evde yapılan ve taze malzemelerle hazırlanan çorbalar çok daha sağlıklı.

Eğer bir yakınınız hasta olduğunda bu çorbalardan yapıyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsunuz. Hem besin değeri olmadığı gibi hem de hasta kişinin daha da bitkin düşmesine yol açabilirsiniz.

Yeni Akit gazetesinde yer alan bir haberde; Canan Karatay tarafından yapılan uyarılara yer verildi. Karatay'ın da hazır çorbalarla ilgili bir çıkışı bulunuyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, mide ve bağırsaklar için büyük önem arz eden çorbalar için dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Karatay, hazır çorbaların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

Canan Karatay tarafından önerilen çorbalar nelerdir?

Canan Karatay çoğunlukla kelle paça çorbası, tirşik çorbası ve tarhana çorbası önermektedir. Sağlık açısından en faydalı çorbalardan biri unutmayın ki kelle paça çorbasıdır.

Ayrıca hasta olduğunuz dönemlerde özellikle soğuk algınlığı ve girip gibi durumlarda mutlaka kelle paça çorbası ya da tavuk suyuna çorba tüketmelisiniz. Sağlığınız için evde hazırlanmış çorbaları tercih etmek en doğru seçim olacaktır.

İlgili Haberler