Çay demlerken çayı zehirli hale dönüştüren ve lezzetini kaçıran hata!

Çay demlerken çayı zehirli hale dönüştüren ve lezzetini kaçıran hata!

Çay en sevilen içeceklerden biri. Türk mutfağının sevilen içeceklerinden biri olan Çay bazı durumlarda zararlı hale dönebiliyor. İşte çayı zararlı hale getiren hatalar

Lezzetli çay yapabilmek için bazı püf noktalar var. Bu püf noktaları şimdi sizlerle paylaşacağız.

Çay herkesin çok sevdiği bir içecek. Kültürümüzde de büyükçe yer tutuyor. Ancak çay yaparken yapılan bazı demleme hataları çayı zararlı hale dönüştürebildiği gibi sağlık açısından da zararlı olabiliyor.

Mynet tarafından yayınlanan bir haberde çay yaparken çayı zararlı hale dönüştüren hatalara yer verildi. Öncelikle demleme aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var.

ÇAYI BEKLETMEYİN

Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Çünkü çayın acımasına sebebiyet verebilir.

DEMLEME SONRASI OCAKTAN ALIN

Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.

YÜKSEK ISIDA ÇAYI MARUZ BIRAKMAYIN

Çayı demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir.

DÜNDEN KALAN ÇAYI SAKIN İÇMEYİN

Bazı kişiler ise demlediği çayı çöpe atmıyor ve tekrar üzerine su ekleyerek israf olmasın diye aynı çayı demleyerek tüketmek istiyor.

Bu durum çok sakıncalıdır.

Zarar verdiği şeylerin başında da ''Mide, bağırsak, yemek borusu'' gelmektedir. Bekletilmiş ve dünden kalmış çay kesinlikle tüketilmemelidir.

Çay demlerken çayın daha lezzetli olması için küçük bir sır daha var.

ÇEŞME SUYU İLE YAPMAYIN

Çayın daha lezzetli olması için çayı çeşme suyu ile demlemeyin. Çünkü çeşme suyu kireçlidir. Kireçli çay lezzetli olmadığı gibi de zararlıdır. Hazır suyla yapacağınız çay çok ama çok daha lezzetli olacaktır.

Kaynak: Mynet - Boldhaber