Çaydaki büyük tehlike . Çayı böyle içerseniz ölümcül etkileri var

Çaydaki büyük tehlike . Çayı böyle içerseniz ölümcül etkileri var

Çay içerken dikkat etmeniz gereken önemli bilgiler var... Uzmanlar uyarıyor

Türkiye'de çay tiryakilerinin sayısı oldukça fazla. Siyah çay Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak çay içerken dikkatli olmakta fayda var.

Yeniçağ'ın geçtiği habere göre; Türkiye, çay tiryakiliğinde dünyada en önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Ancak yapılan bir araştırma, Türkler için çok ayrı bir yeri olan çaydaki ölümcül riskleri ortaya koydu. Uzmanlar çay tiryakilerine çok önemli diyerek uyarılarda bulundu.

SICAK İÇİLMEMELİ

Uzmanlara göre sıcak çay içmek zamanla kansere davetiye çıkarıyor. Özellikle yemek borusu kanserinden ölenlerin sayısı hızla artıyor.

Yılda ortalama 400 bin kişinin ölümüne neden olan yemek borusu kanseri oldukça tehlikeli ve tedavisi güç bir hastalıktır.

Uzmanlar çay içenlerin büyük bir bölümünde yemek borusu kanseri riskinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekiyorlar.

Bu yüzden çayı sıcak içmek yerine ılık içmek çok daha sağlıklı...

Öte yandan dünden kalmış çayı çöpe atmayıp tekrar demlemekte çok riskli. Veya akşama kadar bekletilen çayın üzerine sürekli olarak su ekleyip o çayı tüketmekte çok zararlı.

Önemli hatırlatma: Yemek borusu kanserine sadece sıcak çay içmek değil aynı zamanda sigara ve alkol tüketmekte neden olur. Bu yüzden sigara ve alkolden de uzak durmakta fayda vardır.